İstanbul Şişli'de belediye temizlik işçileri çöp kovasını kamyona boşalttı. Yolda araçtan ağlama sesleri geldiğini fark eden işçiler, çöplerin arasında bebek buldu

Şişli'de çöp kamyonuna atılan çöplerin içinden bebek çıktı

Şişli'de temizlik görevlilerinin çöp aracına attıkları çöplerin içinden bebek çıktı.

Şişli, Kuştepe Mahallesi'nde Şişli Belediyesi'nde çalışan temizlik görevlileri bir sokaktan çöp aldıktan sonra yolda ağlama sesi duydu.

Aracı durduran görevliler, çöplerin içinde poşete konulmuş ve yeni doğduğu tahmin edilen bir kız çocuğu buldu. Bebek, temizlik görevlileri tarafından Kuştepe semt polikliniğine götürüldü.

Burada sağlık kontrolü yapılan kız çocuğu, ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

sisli-de-cop-kamyonuna-atilan-coplerin-icinden-bebek-cikti-690613-1.

BEBEĞİ BULAN TEMİZLİK İŞÇİSİ OLAYI ANLATTI

Şişli'de çöp konteynerine atılan yeni doğmuş bebeği bulan temizlik işçisi yaşananları anlattı. Bebeği bulan temizlik işçisi Bülent Gürdevik ağlama sesi duyduğunu ve bunun üzerine çöp arabasının kazanını kontrol ettiğini söyledi.

Gürdevik, “Şişli Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak çöp konteynerlerimizi topluyorduk. Konteyneri aldıktan sonra bebek sesi duyduk. Bir yerden bebek sesi geliyordu ama nereden geldiğini bulamıyorduk. Çöp arabasının içindeki kazanımızı karıştırdık ama bulamadık. Bebeği görebilme şansımız yoktu. Ağlama sesini duyduk" şeklinde konuştu.

Çöp konteynerini kaldırıp boşaltırken bebeği fark etmenin mümkün olmadığını belirten Gürdevik, "Çöp konteynerini kaldırdık boşalttık. Yola çıktık ama ses geliyor. Araba sesiyle karışıyor, nereden geldiğini ilk başta bulamadık. Daha sonra baktığımızda kepçenin ağız kısmında kafa vardı, sıkışmıştı. Ben kontrol ettim, bebek zarar görmemiş. Yeni doğmuş, poşetin içine koymuşlar bağlamışlar. Sadece kafa kısmı dışarıda. Yarıya kadar kepçe kavramış o şekilde asılı kafası sallanıyor. Göbek bağı yeni atılmış. Sağlık ocağına götürdük, oradan da hastaneye gönderdiler bizi. Sağlık durumu iyiymiş" ifadelerini kullandı. (DHA / İHA)