EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk ve İstanbul İl Örgütü’nün depremle ilgili açıklamasına polis müdahale etti. Hakan Öztürk’ün yanı sıra 30’a yakın parti üyesi gözaltına alındı.

Şişli’de EHP'nin deprem açıklamasına müdahale: 30’a yakın kişi gözaltına alındı

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Örgütü bugün “Deprem Salladı Rantçılar, Müteahhitler, Başkanlar, Bürokratlar, Patronlar Yıktı, Enkaz Altındayız” diyerek Şişli’de Cevahir AVM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

EHP Genel Başkanı Öztürk, “30 bin insan hayatını kaybetti. 300 bin insan enkaz altında. Bu mesele burada bitmiyor. Depremle ilgili açıklama yapmamıza engel oluyorlar. Bu ülkede anayasa var, uymadığınız yasalar var” diyerek kaymakamlara, mülki idareye tepki gösterdi.

Polis ablukası altındaki kısa açıklamasında Öztürk, “300 bin insan enkaz altındayken, 3 dakikalık basın açıklaması yapmak isteyenlere hiçbir anayasa karşı çıkmaz. Bu mesele burada bitmiyor. Depremle ilgili açıklama yapmamıza engel oluyorlar. İstanbul’da bizi yeni deprem bekliyor. Bu halkı susturacaksınız, ama yine tedbir alınmayacak. Müteahhitlere şu yasalara, yönetmeliklere uyacaksınız desek bu ablukadan güç alıp yine de uymazlar. Yine sizden cesaret alırlar” ifadelerini kullandı.

Konuşma esnasında, polis kitleye müdahale etti. EHP Genel Başkanı Öztürk ve çok sayıda partili gözaltına alındı.