Şişli Dayanışması Platformu, Şişli Etfal Hastanesi'nin bölünerek taşınmasına karşı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada hastanenin yerinde kalması gerektiği vurgulandı. ​

Şişli Etfal yerinde kalsın

Meral DANYILDIZ

İstanbul'un Şişli ilçesinde bulunan 122 yıllık Şişli Etfal Hastanesi’nin depreme karşı güçlendirme yapılacağı iddiasıyla bölünmesine karşı Şişli Dayanışması Platformu, basın açıklaması yaptı. Platform, hastanenin kalıcı olarak değil, geçici bir süre ile taşınmasını veya yerinde dönüşümle yeniden yapılandırılması talebini yineledi.

Hastanenin önünde bir araya gelen platform üyeleri, “Şişli Etfal Şişli’de güzel” , “Sağlık hakkıma dokunma” , “Şişli Etfal kapatılamaz” diye seslendi.

ELLERİNDE PROJE BİLGİSİ BİLE YOK

Şişli Eftal Platformu adına basın açıklamasını okuyan Ergin Çevik “Etfal’in yerinde kalması yönünde karar alan Şişli Belediye Meclisi’nin bu ay gerçekleştirdiği iki oturumunda da Etfal, yine ana gündem maddesiydi. Şişli Etfal Dayanışması’ndan Belediye Meclisi üyesi arkadaşlarımız ortak taleplerimizi bir kez daha dile getirirken, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik bazı açıklamalara da gerekli yanıtları verdiler.

İktidar partisinden iki meclis üyesi, giderek artan kamuoyu baskısından strese girmiş olacaklar ki, Şişli Etfal Dayanışması’nı hedefe koyarak, hiçbir resmiyeti ve bağlayıcılığı olmayan bilgilerle, tartışmalı belgeler üzerinden çeşitli açıklamalar yaptılar, vaatlerde bulundular.

Hiçbir resmi belge göstermeden Etfal’in yerinde kalacağından, parasız kamu sağlığı hizmeti sunmaya devam edeceğinden söz ettiler. Ama hizmetin mahiyeti noktasında hemen çelişkiye düştüler. Çünkü ellerinde Etfal’in geleceğine dair bir proje bilgisi yok” dedi.

Açıklama, şöyle devam etti: “Bir meclis üyesi, beş yıldızlı otel konforunda, içinde mutfağı, özel banyosu, televizyonu bulunan lüks odalarıyla butik hizmet sunacak bir hastane olacağını söylerken bir diğer meclis üyesi 600 yataklı hastanenin 1.200 yataklı hastaneye dönüştürüleceğinden söz edebildi.
Yani, sıkıştıkça el yükseltiyorlar, el yükseltirken çelişkiye düşüyorlar. 1.200 yataklı butik hastane olamayacağına göre, bu çelişkiyi nasıl çözeceklerini kendilerine bırakıyoruz.

Kamuoyunun tepkisini azaltmaya yönelik, dayanaksız, keyfi açıklamalar yapmak yerine, halkın yanında yer alıp, enerjilerini, meselenin asıl muhataplarını harekete geçirmek için harcasalar çok daha faydalı olurlar düşüncesindeyiz.”

sisli-etfal-yerinde-kalsin-881118-1.

MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

SES Şişli Şube Başkanı Fadime Kavak da şunlara dikkat çekti: “Tam teşekküllü bir devlet hastanesi olarak hizmete devam etmesini istiyoruz. Burası çocuk parkı olmaz, rezidans olmaz, burası tam teşekküllü bir devlet hastanesi olarak hizmete devam etmelidir. Biz hastanemizi korumak için, mücadelemize son günlere kadar devam edeceğiz. Eminim ki kazanacağız.”

İNSANLIK DIŞI

SES üyelerine yapılan gözaltıya da değinen Kavak, “Dosyada gizlilik kararı olduğu söyleniyor. Arkadaşlarımızın neyle suçlandığını hâlâ öğrenemedik. Böbrek nakli olmuş Ses Ankara Yöneticisi arkadaşımıza ilaçları verilmiyor. Arkadaşımızın abisi vefat ediyor, cenazeye katılması engelleniyor. Bunlar insanlık dışıdır” şeklinde konuştu.

SAĞLIK HAKKI İÇİN TOPLANDIK

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise, “Burada sağlık hakkı için toplandık. Sağlık hakkı uygulanan politikalarla gasp ediliyor. Sağlıkçılar her gün şiddete uğruyor. Çıkan yasanın da ne kadar yetersiz olduğunu sağlıkçıların şiddete uğramasından bir kez daha anlıyoruz. Şehir hastanesi değil dağ başına hastane açtılar. Toplumsal olaylarda yaralananlar Şişli Etfal olmasa hayatlarını kaybedeceklerdi. O yüzden bu hastane yerinde dönüştürülerek hizmet vermeli. Mazbut vakıf dedikleri vakıflar üzerinden hazineden alınan bu hastane alanları birilerine peşkeş çekilmemeli. Bunlara Şişli halkı da bizler de şiddetle karşı çıkıyoruz” açıklamasında bulundu.

ÇOK ÖNEMLİ BİR KURUM

İstanbul Büyükkent Şubesi adına konuşan Sultan Pınar “İktidarın yaptığı bu zamana kadar kamusal alanları yok etmek. Sonuna kadar mücadele edeceğiz” derken, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Pınar Saip de “Bu kurum hem eğitim kurumu hem bu bölgedeki bir hizmet kurumu. Bu bölgeye hizmet veren yığınlarca doktor, uzman yetiştirmiş; çok disiplinli bir kurumdur. Bir an önce Şişli Etfal yerinde yapılmalı” ifadelerini kullandı.