Madımak Katliamı’nı soruşturan Özel Yetkili Başsavcılığı seçimlere 12 gün kala failleri buldu: PKK ve İP. Katliamın tanıkları ise öfkeli: AKP şimdi devleti ve gericileri aklıyor!

Madımak Katliamı’nı soruşturan Özel Yetkili  Başsavcılığı seçimlere 12 gün kala failleri buldu: PKK ve İP. Katliamın tanıkları ise öfkeli: AKP şimdi devleti ve gericileri aklıyor!

SABAH'A 'SIZAN' HABERE GÖRE
Sabah gazetesi’nin dünkü manşeti bir kez daha ‘sızma’ haberdi. 1993' yılında 37 kişinin Sivas Madımak Oteli'nde canlı canlı yakıldığı Sivas Katliamı’nı yaklaşık iki yıldır soruşturan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aydınlattığını müjdeledi. Sabah’a sızan ‘haber’e göre; Sivas Emniyeti'ne başvuran bir gizli tanığın ifadeleri üzerine yeniden açılan Madımak Katliamı'nda PKK izine rastlandı.

HEPSİ PKK'Lİ HEPSİ ÖLÜ
Katliamın tanıklarının ifadeleri ve arşivdeki fotoğrafların aksine gerici kitle ve onları koruyan devlet yetkililerine değinmeyen haberde; 4 kişinin de PKK üyesi olduğu ve şu an hayatta olmadıklarının belirlendiği iddia adildi. Ayrıca Başsavcılık, deşifre edilen 4 PKK'lının o dönem İşçi Partisi Sivas sorumlularıyla bağlantılı olduğunu da belirledi.


Sabah gazetesinin dünkü manşeti, 1993 yılında 37 kişinin Sivas Madımak Otelinde canlı canlı yakıldığı katlimamı 2 yıldır soruşturan soruşturan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aydınlattığını müjdeledi. Seçime 12 gün kala Sabah’a sızan ‘haber’e göre; yılında Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran bir gizli tanığın ifadeleri üzerine yeniden açılan Madımak Katliamı'nda PKK izine rastlandı. Katliamın tanıklarının ifadeleri ve arşivdeki fotoğrafların aksine gerici kitle ve onları koruyan devlet yetkililerine değinmeyen haberde; Yapılan incelemede 4 kişinin hiçbirinin şuan hayatta olmadığı belirlendiği iddia edilirken, soruşturmaya dair şu bilgilere yer verildi:
İP İLE PKK’NİN ORGANİZASYONU
“Polis ve jandarma 21 ilde 400'den fazla kişinin bilgisine başvurdu. İfade ve teşhis işlemleri yapılırken, konuyla ilgili birçok şahıs "Gizli Tanık" yapıldı. İsmi belirlenen bu 4 kişiyi aileleri de teşhis etti. Özel Yetkili Savcılık, yaşadıkları dönemde bu dört ismin irtibatlarını mercek altına aldı. 4 kişinin tamamının PKK'nın üst düzey bir ismiyle irtibatlı olduğu ortaya çıktı. Adı geçen üst düzey PKK yöneticisinin Sivas merkez olmak üzere Alevi ve Sünni kesime yönelik çapraz eylemlerin organizatörü olduğu iddia edildi. Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, o dönem Sivas'ta aktif olduğu iddia edilen İşçi Partisi'nin faaliyetlerini de soruşturdu. Savcılık, deşifre edilen 4 PKK'lının o dönem İşçi Partisi Sivas sorumlularıyla bağlantılı olduğunu tespit etti.”
“BİR ERGENEKON ÇIKARTACAKLAR”
Sabah gazetesinde manşet, Star gazetesinde küçük bir yer bulan haberdeki bulguları katliamın tanıklarından Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Av. Fevzi Gümüş ve davanın müdahil avukatlarından Şanal Saruhan ile konuştuk. Balkız, AKP’nin uzun bir süredir Madımak’taki asıl fail ve sorumluların aklanma çabası içinde olduğunu belirterek, “Bu tez, yeni üretilmiş değil. Sanık avukatları 199’deki savunmalarında da bunu iddia etmişti. Hatta sanık avukatlarının bir birliği vardı, o birliğin başkanı olan Konya AKP milletvekilinin yazdığı bir kitapta da aynı iddia hararetle savunuluyor. Şimdi gelinen noktada bunu pişirdiklerini görüyoruz” dedi.
‘BURADA ASKER VAR MI?’, ‘YOK’
Katliamı yaşayanlardan olan Balkız, asıl suçlunun kim olduğuna ilişkinse şunları söyledi: Buradan bir Ergenekon çıkarmaya çalışıyorlar. İBDA-C’nin, Hizbullah’ın , Menzil tarikatının, Faziletçilerin, İşçi Partisi’nin ve PKK’nin bir araya gelip böyle bir olayı sahnelemiş olması mantığa sığar mı? PKK Alevilerle Sünniler çatışsın ben de menfaat elde edeyim niye desin, özellikle kadrolarının önemli bir kısmının kürt alevisi olduğunu biz de biliyorken. Durduk yerde söylemedi sözünü belediye başkanı Karamollaoğlu ‘Gazanız mübarek olsun’ diye. Biz binadayken bizi loş alana çeken bir polis, ‘burada polis var mı’ diye sordu biz, yok deyince gitti. Bir yüzbaşı ‘burada asker var mı’ dedi, yok cevabı alınca çekti gitti. Peki kimdi bunlar? PKK mi?”
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Av. Fevzi Gümüş ise şunları söyledi: “AKP’nin bütün gayreti o görünen katliamı gerçekleştiren ırkçı gerici faşist güruhu aklama yönünde. Bugün geldiğimiz noktada yine bu karanlık güçleri gizlemeye yönelik bir çaba maalesef devletleşen AKP tarafından onun yargısı tarafından da sürdürülmek isteniyor. Bu tamamen söylediğim gibi seçimler yaklaşırken AKP’nin Alevi açılımının fiyaskoyla sonuçlanmasından kaynaklı olarak Aleviler üzerinden bir kamuoyu etkisi yaratmaya yönelik farklı bir çaba. “
‘YALAN BİR TARİH YAZIYORLAR’
Katliamın hedef aldığı etkinliği düzenleyenlerden ve müdahillerin avukatlarından Murtaza Demir de haberin niyetine dikkat çekti: “Zamanlama enteresan. Seçime 12 gün kalmış savcılık her ne hikmetse Başbakan’ın bir yakınına ait olan Sabah gazetesi savcılığın bu çalışmasını ele geçirmiş, muhtemelen servis edilmiş. Hükümetin bulunduğu konumdan hükümete koltuk çıkılmaya çalışılıyor. Bizim bu acımızda bu işe alet ediliyor. Tarihi yeniden yazmaya çalışıyorlar ama tarih o kadar açık ve acımız o kadar sıcak ki. Mesele şu ne olmuş bir gizli tanık varmış, kim bu gizli tanık belli değil. Tüm bu olaylarda, katliamlarda fail belli aslında. Bu tarz cinayetlerde hep böyle gizli tanık kılıfına başvurulmaya çalışılıyor. Onun üzerinden bir senaryo yazılmaya çalışılıyor. Burada dört PKK’li varmış dördü de ölüymüş. Burada şu demek isteniyor, aslında oradaki 10 bin insan masum, arkasındaki ideolojik yapı masum, yakanlar masum, suçlu olan aslında PKK, suç olanda Pir Sultan Abdal Derneği, Aziz Nesin ve diğerleri. Dolaysıyla orada bu 10 bin insan, ‘yak yak’ diye bağıran 10 bin insan masum, suçlular demin söylediğim kişiler. Bizim açımızdan mesele şudur, biz mahkûmiyeti verdik ama bu devletin bu mahkûmiyeti vermeyeceğine kani olduk. Bizim vicdanımızda mahkûmiyetler bellidir. Bu davanın tüğm katliamının savunmacıları bugün AKP’de milletvekilidir, devlet bakanıdır, başbakan yardımcısıdır, belediye başkanıdır, vs.dir. Dolaysıyla da dediğim gibi bizim vicdanımızda bu dava mahkûm edilmiştir, bu hükümet bu davanın üstünü örtmek hafızalardan kazımak ve başka yere yönlendirmek istiyor. Zaten gerçekten soruşturacak olursa o soruşturmanın içerisinde kendinden çok şey bulur. Dönemin emniyet müdürüne, Mehmet Ağar’a, Tansu Çiller’e, Demirel’e sorsunlar. Ama soramazlar çünkü kendileri çıkar, ittifakları çıkar.”

Maraş Katliamı’nı Hrant ve dostları yapmış!

TRT-1’de yayınlanan belgeselde Maraş Katliamı’nı bir numaralı sanık Ökkeş Şendiler anlattı. Şendiller’e göre yüzlerce kişinin öldürüldüğü katliam Hrant Dink ve arkadaşlarının işi. Basında çıkan bir habere göre TRT-1’de yayınlanan ‘Şahların Labirent’i belgeselinde 11 kişinin öldürüldüğü Maraş katliamı da konu edildi. Olaylarla ilgili ayrıntıların ve fotoğrafların ekrana getirildiği belgeselde katliamın bir numaralı ülkücü sanığı Ökkeş Şendiller’in görüşlerine yer verildi. Şendiller röportajda, Maraş’ta yaşananların bir Alevi-Sünni çatışması olmadığını, işin içinde Hrant Dink ve arkadaşlarının kurduğu sol örgütlerin (TİKKO) bulunduğunu söyledi. Şendiller ayrıca, “ Zaten olaylarda ölenleri arasında yer alan 6-7 tane sünnetsiz cesedin Alevilerle, Sünnilerle ne alakası var?” dedi. Ekranda Dink fotoğrafı gösterildi.

Madımak’ı AKP’nin içinde bulmak mümkün

1993 Sivas-Madımak katliamının avukatları, konumları ve siyasi sığınakları: Av. Celal Mümtaz Akıncı, AKP oylarıyla Anayasa Mah. Üyesi. Av. Hayati Yazıcı, AKP Hükümetinde bakan oldu. Av. Ali Bulut, AKP Maraş Mv. Anayasa Kom. Üyesi. Av. Haydar Kemal Kurt, AKP Isparta Mv. Av. Zeyid Aslan, AKP Tokat Mv. Başbakan Erdoğan’ın eski avukatı. Av. Faik Işık, Başbakan Erdoğan’ın ve Süleyman Mercümek’in avukatı. Av. İbrahim Hakkı Aşkar, 22. Dönem AKP, Afyon Mv. Av. M. Ali Bulut, AKP Maraş Mv. Anayasa Kom. Üyesi. Av. Bülent Tüfekçi,  AKP Malatya İl Bşk. Av. Halil Ürün, RP Kayıp trilyon davası sanığı, AKP, 2008 Yılı Afyon Bel. Bşk. adayı. Av. Mevlüt Uysal, AKP İstanbul Başakşehir Bel. Bşk. Av. Nevzat Er, AKP Eminönü Eski Bel. Bşk. Av. Suat Altınsoy, AKP Konya İl Bşk. Yrd. Av. Tayfun Karali, İstanbul Büyükşehir Bel. Darülaceze Md. Av. Ferruh Aslan, İst. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Müdürü. Av. İbrahim Kök, AKP Elazığ Mv. Aday Adayı. Av. Ali Aşlık, AKP İzmir eski İl Bşk. 2011, ll. Bölge Mv. Aday adayı. Av. B. Ali Dönmez, N. Erbakan’ın kayıp trilyon davasının avukatı. Av. Bedrettin İskender, AKP Ümraniye Belediye Bşk. Adayı, Av. Ahmet Özer, 1998 yılı RP Konya-Meram Bel. Bşk. V. Av. Ekrem Bedir, Sakarya AKP Hendek Bel. Mec. Üyesi. Av. Eyüb Karagülle, İst. Saadet Partisi Eski İlçe Bşk. Av. Faruk Gökkuş, İst. AKP, Kâğıthane Bel. Bşk. Aday adayı, Av. Fuat Sağıroğlu, Sultanbeyli Belediye Başkanı Yahya Karakaya ve N. Erbakan’ın “kayıp trilyon” davasının sanığı Süleyman Mercümek’in avukatı. Av. Hasan Hüseyin Palan, AKP İst. İl Disiplin Kurulu Üyesi. Av. Hurşit Bıyık, AKP Trabzon İl Bşk. Yrd….


ONURKAN AVCI