CHP’li Ulaş Karasu, Sivas’ın yatırımlar açısından ihmal edildiğini, bitirilmesi beklenen ve halen çalışması devam eden pek çok projenin ertelendiğini veya yarım kaldığını söyledi.

Sivas’ın bitmeyen yatırımları Meclis gündeminde: "İktidar Sivas’a sırtını döndü"

Ankara/BirGün

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nun CHP’li üyesi Ulaş Karasu, ülkede yaşanan ve her geçen gün derinleşen ekonomik sorunların Sivaslıları derinden etkilediğini belirtti. Sivas’ın çok ciddi işsizlik sorunu yaşadığına ve her geçen gün göç vermeye devam ettiğine dikkat çeken Karasu, bu sorunun çözümünün daha fazla yatırım ve istihdamda olduğunu vurguladı.

Sivas ve ilçelerinin bitirilmesini dört gözle beklediği her projeye ilişkin her seçim döneminde sözlerin verildiğini hatırlatan Karasu, “İktidar oy aldıktan sonra Sivas’a sürekli sırtını döndü. Artık buna son vermek gerekiyor” diye konuştu.

İŞ İÇİN AŞ İÇİN YATIRIM ŞART

İş ve aş için kentteki kamu yatırımları kadar, özel yatırımların da büyük önemi olduğunu vurgulayan Karasu, Sivas’ın teşvikte 5’inci bölgede yer almasının şart olduğunu söyledi.  Sivas’ın ekonomik, sosyal ve stratejik potansiyelinin 4’ün bölgede olmasını gerektirdiğine dikkati çeken Karasu, şunları söyledi:

“Oysa çevresindeki iller ya 5’nci teşvik bölgesinde ya da cazibeli iller durumunda. Kentimizde ciddi anlamda işsizlik olduğunu, vatandaşlarımızın başka kentlere giderek iş aradıklarını, göç etmek zorunda kaldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla sadece yaşam bulacak kamu yatırımları yetmez, bütün bunların yeni projelerle de desteklenmesi lazım. Ekonomideki sorun ve sıkıntılar nedeniyle, şehrimizdeki iş dünyası da büyük zorluklar yaşıyor, bunları da biliyoruz. Tüm bunları aşmamız için, Sivas’ta iş dünyasının da önünün açılması, daha çok yatırımın gelmesi bir gereklilik değil, artık zorunluluktur.”

YILMAZ’A SORULAR

Karasu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle hazırladığı önergede de 2020-2023 yılları arasında Sivas il ve ilçelerindeki tüm sulama ve tarım, ulaştırma, enerji, sağlık, adalet, çevre ve eğitim alanında yapılan yatırım projelerinin neler olduğunun açıklanmasını istedi.