BDP Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla yapılan sivil itaatsizlik eylemine ırkçı saldırıda bulunuldu.
Önceki gün, tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da geniş katılımlı bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirildi. BDP Bursa İl Örgütü’nün çağrısıyla toplanan KESK, ÖDP, HALKEVLERİ,  SODAP, SDP üyelerinin de katıldığı ayrıca aralarında  çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu eylemciler, Setbaşı’nda bir araya geldi. Başlangıçta Orhangazi Parkı’na yürümek isteyen eylemciler yolda küçük bir grubun sözlü saldırısını  alkış ve ıslıklarla protesto etti.
 Kent Müzesi önünde toplanan eylemciler, buradaki oturma eyleminin ardından basın açıklamasını okudu. Bu sırada valilik önünde toplanan kalabalık bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla eylemcilere saldırmak istedi. Sayıları gittikçe artan grup küfürler ederek ''Türkiye Türk’tür Türk kalacak'' sloganları attı. Gerginliğin artması sonucunda can güvenliği endişesiyle kadın ve çocuklar arabalara bindirilip olay yerinden uzaklaştırılmak istendi. Irkçı kalabalığın taşlar ve sopalarla saldırması sonucu içinde kadın ve çocukların bulunduğu araçlar hasar gördü çok sayıda kişi yaralandı.
Polisin engel olmakta yetersiz kaldığı olayda kalabalık, eylemcilere linç girişiminde bulundu. Gruplar halinde dağılmaya çalışan eylemciler Dersimliler derneği ve SDP il binasına sığındı. Devam eden saldırılarda Baro evinin camları kırıldı. SDP İl binası ve Dersimliler Derneği’nde de küçük çapta hasar meydana geldi. Kalabalık Kent Müzesi’nin önünde İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı. Murad Bay Bursa