Siyaset bilimci Özgün Emre Koç, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili Twitter paylaşımı sebebiyle gözaltına alındı. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme‘ suçlaması yöneltilen Koç, yarın savcılığa sevk edilecek.

Siyaset bilimci Özgün Emre Koç, "deprem eleştirileri" gerekçesiyle gözaltına alındı

HABER MERKEZİ

Siyaset bilimci Özgün Emre Koç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, gözaltına alındığını duyurdu. Koç, açıklamasında "Vatan emniyete ifade vermeye götürülüyorum" ifadelerini kullandı.

Koç'un, 'halkı kin ve düşmanlığa sevk etme' suçlamasıyla gözaltına alındığı ve bu gece sorgusunun süreceği öğrenildi. Koç, emniyetteki ifadesinin ardından yarın Kartal Adliyesi'ne sevk edilecek.

Koç, Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 kentte yıkım yaratan 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından eleştirel paylaşımlar yapmıştı.

Koç'un soruşturmaya konu olan paylaşımında, "Sadece Hatay'da yerleşik olan kışlalarda binlerce asker var. Komando tugayı var, her yere ulaşabilecek mekanize birlikler var, alay komutanlıkları var... Hiçbir şey yapmasalar moloz taşır, halka battaniye çorba dağıtır moral verirlerdi. Yaptırmadınız. Hainsiniz" ifadelerinin yer aldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, depremlerle ilgili sözlerini gerekçe göstererek gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında da soruşturma başlatmıştı.