Siyaset gündemi ‘korona’ya yakalandı

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra 5 kıtaya yayılarak pandemi halini alan ve Türkiye’de de beş vakanın tespit edildiği koronavirüs, siyaset dünyasını da teyakkuza geçirdi. Siyasi partiler virüs endişesiyle üst düzey önlemler alırken, siyaset gündemi kısmen askıya alındı. Siyasi partiler yapacağı kampların tarihlerini erteledi, mitingler iptal edildi.

AKP TOPLANTI YAPMAYACAK

AKP Grup Başkanlığı, her salı günü Meclis’te yapılan grup toplantısının koronavirüs salgınına tedbiren yapılmayacağı duyuruldu. Koronavirüse ilişkin farklı yöneticilerinin hurafelere dayalı tuhaf açıklamalarda bulunduğu MHP ise 27-29 Mart arasında Antalya’da yapmayı planladığı belediye başkanları kampı ileride belirlenecek bir tarihe erteledi. MHP Genel Merkezi’nde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilirken, her odaya da dezanfektan kondu.

CHP’nin 28-29 Mart tarihlerinde yapacağı 37’nci Olağan Kurultay’ın ertelenip ertelenmeyeceği sorusu ise henüz yanıtsız. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise virüse karşı önlem kapsamında önceki günkü programını iptal ederek, Tekirdağ ziyaretini gerçekleştirmedi. Eski AKP’li Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu ve genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi de kitlesel etkinliklerini ve parti içi geniş toplantılarını da mart ayı sonuna kadar erteledi.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise “Meclis’e 13-31 Mart tarihlerinde ziyaretçi kabul edilmemesi kararı alınmıştır. Ziyaretçilerin girişlerine yönelik tedbir, 31 Mart’ta tekrar değerlendirilmek üzere bugünden itibaren hayata geçirilmeye başlanmıştır” denildi.

Öte yandan Erdoğan, dün cuma namazını Üsküdar’da bulunan Hz. Ali Cami’nde kıldı. Erdoğan’ın camiden çıktığı sırada ise korumalardan birinin elinde termal kamera olduğu görüldü.