AKP’nin Afrin’deki operasyonu ‘parti görevine dönüştürdüğünü’ belirten CHP Lideri, “Afrin devletin operasyonudur, siyasetin değil. Erdoğan’ın mücadelesi değildir” ifadelerini kullandı

‘Siyasetin operasyonu değil’

Afrin’de devam eden operasyonun ‘siyasete alet edildiğini’ tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Afrin operasyonu devletin operasyonudur, siyasetin değil. Erdoğan’ın mücadelesi değildir bu” dedi.

‘Erdoğan’ın mücadelesi değil’
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Afrin’de yapılan harekâtı desteklediklerini hatırlattı. “Ordumuzun yaptığı mücadele Türk halkının mücadelesidir, Erdoğan’ın mücadelesi değildir” diyen CHP Lideri, “Vatani görevdir bunun adı, parti görevi değildir. Siz vatani görevi parti görevine dönüştürmek istiyorsunuz. Buna izin vermem, kusura bakma” ifadelerini kullandı.

Konuyu PYD’ye ve lideri Salih Müslim’e getiren Kılıçdaroğlu, “PYD ile ilgili soru sormuştum. Bizi suçluyordu. PYD, Yargıtay kararına rağmen Ankara’ya davet edildi. Terör örgütü lideri oturdu konuştu. PYD’nin liderine hem yardım hem yataklık yaptılar. Dava açsana hakkımda. Bekledim dava açamıyor. Açarsa ne olacak? Rezil olacak. Dut yemiş bülbüle dönüyor bu soruları duyunca. Seni dut yemiş bülbüle döndüreceğim” dedi.

‘Kemal’in takımı zaten Afrin’de’
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün esnaf ziyaretinde yaptığı “Kemal’in takımı hariç herkes Afrin’e gitmek istiyor” açıklamasına da yanıt verdi.

CHP Lideri, şu ifadeleri kullandı; “Kemal’in takımı zaten Afrin’de, o takımın adı Mustafa Kemal’in ordusudur. O ordu, senin ordun değil. Bu milletin ordusudur. Benim oğlum askerlikten kaçmadı, çürük raporu almadı, bedelli ödemedi. Fakirin fukaranın oğlu nasıl askere gittiyse öyle askere gitti. Senin çocuklarına ne oldu? Takımının hanedanının çocukları ne oldu? Garibin gurebanın, şehidin üzerinden edebiyat yaparsın köşeyi dönünce kaçarsın. Çocuklarını askerden kaçıran adam milliymiş. Gayri milli bir adam millik edebiyatı yapıyor.”

‘Tefeciler de kandırıyor’
Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeminde ekonomi de vardı.

Eleştirilerini sıralayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu; “Memleketin ekonomisi perişan vaziyette. 1 milyon 293 bin vatandaşımız bankalar tarafından borçlarını ödeyemedikleri için kara listeye alınmış durumda. Bir kararname çıkart faizi sıfırla. Yaparsan gelip Saray’a seni kutlayacağım. Yapamaz, çünkü yakasını tefecilere kaptırmış durumda. Borç para lazım, yoksa ekonomi dönmüyor tefecilere hizmet eden bu iktidardır. Sana bir sır vereyim. Seni şimdi tefeciler de kandırıyor. Yüksek faizle senden para alıyorlar. Bu mantıkla gidildiği sürece enflasyon tek haneli rakama inmez. Sadece İstanbul’da bir milyonun üstündeki hanenin suyunu ve doğalgazını kestiler.”

Man Adası belgeleri
Man Adası belgelerini de gündeme getiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Kaçtı cevap vermedi. ‘Bunların tamamı sahte’ dedi sonunda. Önüne gelen herkes kandırır ama bu gariban kardeşini kimse kandıramaz. Biz kimsenin oyuncağı ve maşası olmayız. Savcılığa verdik. Savcı diyor ki verilen belgelerle MASAK’ın araştırdığı belgeler aynıdır. Şimdi soruyorum, istifa edecek misin?” diye sordu.