Doğu Perinçek, 90’lı yıllarda Kürt sorununa ilişkin savunduğu tezlerin hatırlatılınca küplere bindi

Siyasi geçmişi hatırlatılan Perinçek küplere bindi: Cahil, bilmiyor!

Ergenekon davasından tahliye edildikten sonra “AKP bizim cephemize yaklaştı” gibi tuhaf tezlerle AKP ile fiili ittifakını savunan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kürt siyasetiyle olan geçmiş ilişkileri ve tezleri hatırlatılınca küplere bindi. Perinçek, 90’lı yıllarda savunduğu Kürtlerin kaderini tayin hakkı tezini “Türkiye’nin birliği için” diye açıklarken federasyon önerisi için ise “Yanlış yaptık” dedi.

Yandaş kanal CNN Türk’te dün yayınlanan programda gazeteci İsmail Saymaz ile Doğu Perinçek arasında dikkat çeken bir tartışma yaşandı.

Saymaz Perinçek'e, 1991 yılında Halkın Emek Partisi'ne ittifak için sunduğu öneride, Kürtlerin ayrı bir devlet kurması ve Kürtlere kendi kaderlerini tayin etmek hakkının verilmesi gibi hususların olduğunu hatırlattı. Bu hatırlatmanın ardından sinirlenen Perinçek, Saymaz’a “Cahil bu, bilmiyor” gibi ifadelerle ateş püskürürken Kürtlere kendi kaderini tayin hakkının verilmesini Türkiye'nin birliği için söylediğini savundu, federasyon hatırlatmasına ise "yanlış yaptık" diyerek cevap verdi.

Perinçek, Saymaz'ı provokatörlükle suçladı. Saymaz gibi isimlerin televizyonlara çıkarılmaması gerektiğini söylemesi üzerine müdahale moderatör Ercan Gürses'ten geldi. Gürses, Perinçek'e bu şekilde ithamlarda bulunmaması gerektiğini söyledi.