Ankara'da seçim çalışmalarını başlatan ÖDP'nin yeni Genel Başkan Vekili Ulusaler, topluma gerçekçi çözümler önerdiklerini kaydetti

ZEHRA ŞAHİNDOKUYUCU ANKARA
Ankara'daki ilk seçim bürosunu coşkulu bir törenle Dikmen'de açan ÖDP, seçim çalışmalarına başladı. Törene KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de katıldı.

Törende konuşan ÖDP Genel Başkan Vekili Kemal Ulusaler, "Küresel ısınma sonucu ciddi bir kuraklık yaşadığımız şu günlerde ÖDP siyasi kuraklığa çözüm olacaktır. Konfüçyüs'ün dediği gibi güneşi isteyenler gölgeden çıkmalıdır. Biz tüm insanları ÖDP güneşinin altında birleşmeye çağırıyoruz. Bütün partiler tükenecek ama ÖDP bu halkın sorunlarına gerçekçi çözümler önerdiği için çok uzun yıllar yaşayacak" dedi.

'ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ'
Ulusaler şunları kaydetti: "Sanki IMF ile işbirliği yapmamış gibi, sanki ülkeyi kaosa sürükleyen onlar değilmiş gibi bazı partiler tüm yüzsüzlükleriyle oy isteyecekler. Biz farklı bir yaklaşımla meydanlardayız. Özgür ve eşit bir dünya için bir aradayız. Çünkü gün bir arada yaşamı savunma günüdür. Gün oy hırsızlarına teslim olmama günüdür. Solun sağın birbirine karıştığı şu dönemde AKP solcuları, CHP sağcıları partisine katarak oy toplamaya çalışırken bizim uyanık olmamız gerekiyor".

'KARANLIĞA HAPSETMEYECEĞİZ'
Ankara 1. Bölgeden milletvekili adayı Ali Rıza Cihan da yaptığı konuşmada, "Bizim söyleyecek sözümüz var. Biz bu memleketi AKP'nin karanlığına hapsetmeyeceğiz. Ülkemizi parça parça satan işbirlikçilere bırakmayacağız. Ne şeriat, ne darbe, tek yol bağımsız Türkiye" şeklinde konuştu.