Türkiye, Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik hava harekatı gerçekleştirdi. Başlatılan hava harekatı sonrası siyasi partiler açıklamalarda bulundu.

Siyasi partilerden hava harekatı açıklamaları: Kim ne dedi?
Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) gece saatlerinde yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı başlatıldığını duyurdu.başlatıldığını duyurdu. Bakanlık harekat adının "Pençe Kılıç" olduğunu açıkladı.

Başlatılan hava harekatı sonrası siyasi partilerden operasyona dair açıklamalar geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda kahraman Mehmetçiğimize başarılar diliyoruz. İYİ Parti olarak siyaset üstü gördüğümüz terörle mücadelede hudut güvenliğimizi, sınır ötesi operasyonlar için vazgeçilmez kabul ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ise, "Pilotlarımız aslan gibi Suriye'nin kuzeyine hava operasyonu yapıyorlar. Ancak, ABD 18 Kasım'da resmen vatandaşlarını uyardı ve 'önümüzdeki günlerde Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'ta Türk askerinin harekat yapacağını' duyurdu. ABD'ye bilgi verildi mi? Sizce teröristler ne yapmıştır?" dedi.

AKP MKYK Üyesi Şamil Tayyar da yaptığı paylaşımda, "Türk jetleri, Suriye ve Irak’taki terör örgütü PKK/YPG hedeflerini vuruyor. Türkiye’deki her eylemin bedelini misliyle kendi inlerinde ödeyecekler. İşbirlikçileri istedikleri kadar meclisi terörize etmeye çalışsın terörle mücadele kesintisiz sürecek. Rabbim korusun" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de, "Teröre nerede olursa olsun bedel ödetmeye devam ediyoruz. PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI ile bir kere daha gösteriyoruz; ülkemize göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler" dedi.