Siyasiler, Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim" dedi. CHP'li Faik Öztrak ise dolar kurundaki hareketlenmeye vurgu yaparak, "Birileri iki saat içinde 'deveyi hamuduyla götürdü'" yorumunu yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3000 lira oldu. Mutlu musun Sayın Erdoğan?" ifadelerini kullandı.

Siyasilerden Merkez Bankası'nın faiz indirme kararına ilk tepkiler

Siyasilerden, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz indirme kararına ilk tepkiler gelmeye başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karara ilişkin "Artık dur Erdoğan" dedi ve erken seçim çağrısı yaptı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), Kasım ayı toplantısında faizi indirme kararı aldı.

PPK, politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 15'e çekti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Artık DUR Erdoğan! #HemenSeçim" dedi.

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Muhalefet, 'Toplumu barıştıracağız' derken ülkeyi yönetenler sırf koltuk uğruna, 'Hayır, biz daha da karıştıracağız' diyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, faiz indirimi kararına ilişkin, "Yanlıştaki inadının milletimizin her bir ferdine 1 saatteki maliyeti 3000 lira oldu. Mutlu musun Sayın Recep Tayyip Erdoğan?" paylaşımını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Yazıklar olsun. Ülkeyi günbegün değil, dakika dakika, anbean daha da yoksullaştırıyorsunuz. #Dolar11 sizin eseriniz @rterdogan" yorumunu yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, karara ilişkin, "Merkez Bankası #faizkararı öncesinde ekonomistler ısrarla faiz indirmeyin dedi ama yine dinlemediler! 1 puan faiz indirimi geldi, dolar yine uçuşa geçti! “İNADINA” ve “TEK ADAMA BAĞLI” ekonomi yönetimiyle memleketi batırdınız! Yetti arkadaş! Nedir bu milletin sizden çektiği!" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "#TCMB faizi 100 baz puan indirdi. Dünyaca ünlü baş ekonomist, 98 yıllık Cumhuriyeti uçurumdan atmaya kararlı. Eğer bir ülke nasıl iflasa sürüklenir diye merak edenler varsa, Erdoğan'ın kitabını okusun." yorumunu yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dolar kurundaki şu hareket sadece iki saat içinde oldu. 10,80'lerden, 10,40'lara ve faiz kararının ardından 10,90'lara. Birileri iki saat içinde "deveyi hamuduyla götürdü". Faiz kararının 5 dakika gecikmeli açıklanması" ise o apayrı bir skandal. Türk Lirası tarihimizin hiç bir döneminde bu kadar sahipsiz ve savunmasız olmadı."