Direnişteki Arçelik LG işçilerine iki ay önce gerçekleşen polis saldırısının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde bir polis işçileri tekmeliyor, “Siz oyun oynuyorsunuz, biz devlet yönetiyoruz” diyor

Siz oyun oynuyorsunuz biz devlet yönetiyoruz!

SAMİ MENTEŞ

Arçelik LG fabrikasında işten atılan 173 işçinin direnişi sürerken, temmuz ayında fabrikanın içinde direnişlerini sürdüren işçilere siz-oyun-oynuyorsunuz-biz-devlet-yonetiyoruz-68540-1.yönelik polis baskınının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Gebze Emniyet Amiri olduğu belirtilen polis, fabrikanın içinde bekleyen işçilerin yanına giderek, “Siz oyun oynuyorsunuz oyun, biz devlet yönetiyoruz devlet” diyor.

Kocaeli Gebze’de bulunan Arçelik LG fabrikasında işçiler, fabrikada mobbing düzeyine varan baskıların son bulması, ücretlerin iyileştirilmesi ve Türk Metal’in fabrikadan gönderilmesi gibi taleplerle üretimi durdurmuş, fabrikanın hem içinde hem de önünde direnişe geçmişti. Patronun buna yanıtı, Türk Metal’den istifa ederek hakları için direnme yolunu seçen 173 işçiyi işten atmak oldu. Bununla da yetinmeyen fabrika yönetimi, savcılığa başvurarak fabrikanın boşaltılmasını istedi. Bu talep üzerine 5 Temmuz’da TOMA’larla fabrikayı kuşatan 700 çevik kuvvet polisi, fabrikanın içine girerek işçileri yaka paça dışarı çıkardı, 15 işçiyi gözaltına aldı.

‘Biz devlet yönetiyoruz’
Saldırının görüntülerine BirGün ulaştı. Görüntülerde Gebze Emniyet Amiri olduğu belirtilen bir polisin “Ben polisim, siz oyun oynuyorsunuz oyun. Biz devlet yönetiyoruz devlet. Ben hâlâ genel müdürle otururum, 131 kişiyi işe döndürürüm” dediği görülüyor.

Polis kameraları kapattırıyor
Görüntülerin devamında ise işçiler gözaltına alınarak fabrikadan çıkarılıyor. İşçiler gözaltı otobüsüne götürülürken, yine Gebze Emniyet Amiri olduğu belirtilen şahıs işçilere tekme atıyor. Tekmenin ardından Çevik Kuvvet polisleri, kenarda çekim yapan kişilere müdahale ederek, kameralarını kapattırıyor.

siz-oyun-oynuyorsunuz-biz-devlet-yonetiyoruz-68541-1.

İşçilerden suç duyurusu
Direnişteki Arçelik LG işçilerinin avukatları, sendikal hakların engellenmesi ve tehdit suçlarını işledikleri iddiasıyla Türk Metal yöneticileri, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) yöneticileri ve Arçelik LG ile Koç Holding yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatlar ayrıca, savcılığa verdikleri dilekçe ile işçilere saldıran polislerin tespit edilmesini, haklarında ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından dava açılmasını istedi.

siz-oyun-oynuyorsunuz-biz-devlet-yonetiyoruz-68542-1.