Demokrasİ İçin Birlik Hareketi (DBH), 'Devrimci Karargah' davası kapsamında SDP ve TÖP'e yönelik yapılan operasyonlarla ilgili bir açıklama yaptı.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde yapılan açıklamada, operasyona yönelik eleştiriler dile getirildi. Açıklamada,  DBH’nin suç örgütü ve üyelerinin ise suçlu olarak gösterildiğini kaydedildi. DBH’nin açık ve meşru bir hareket olduğu vurgulanan açıklamada, DBH'nin amaçlarını ve örgütlenme biçimlerini açıkça ortaya koyduğunu ve düzlemde hareket ettikleri yinelendi.
21 Eylül’de SDP ve TÖP’e yapılan operasyonunun başlıca hedeflerinden birinin, Türkiye’nin emekçi ve ezilenleriyle Kürt halk hareketinin mücadele birliğini engelleme olduğu söylenen açıklamada ayrıca gözaltına alınanlara “Siz sosyalistsiniz, Kürtlerle ne işiniz var?” diye sorulduğu açıklandı.
Tutuklu bulunan Tuncay Yılmaz ve Günay Kubilay’ın başından beri DBH’nin içinde aktif olarak yer aldığı, Koordinasyon ve Yürütme Kurulu üyeleri oldukları belirtildi. Ayrıca Devrimci Karargâh operasyonu kapsamında tutuklu bulunan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ın yanı sıra, Oğuzhan Kayserilioğlu, Mahir Sayın, İbrahim Turgut, Ecevit Piroğlu, Yaman Yıldız gibi isimlerin de DBH’yi desteklediği ve çalışmalarına katıldıkları belirtildi. DBH’nin yasal ve meşru bir hareket olmasına rağmen tutuklanan isimlerin DBH toplantılarına katılmalarının da ‘suç kanıtı’ olarak gösterildiği açıklandı.
Türkiye’de siyasi hareketin ve genel olarak toplumun egemen sınıfın çıkarları doğrultusunda AKP hükümeti tarafından yeniden kalıba dökülmeye çalışıldığı söylenen DBH açıklamasında Ahmet Şık ve Nedim Şener’in tutuklanmasını da iktidarın ‘dokunan yanar’ mantığının bir yansıması olduğunu belirtti. İlkem Ezgi Aşam