Sadık ve Saibe Çaçan, Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Taşköprü köyü yakıldıktan sonra köylerini terk ederek merkeze göç eden on binlerce kişiden sadece ikisi.

Sadık ve Saibe Çaçan, Diyarbakır’ın Kulp ilçesi Taşköprü köyü yakıldıktan sonra köylerini terk ederek merkeze göç eden on binlerce kişiden sadece ikisi. 80 yaşındaki Saibe ve eşi 90 yaşındaki kanser hastası Sadık Çaçan, yaşadıkları trajedi yetmezmiş gibi şimdi de Türkçe bilmedikleri için İzmir Buca Cezaevi’nde bulunan PKK hükümlüsü çocukları Mustafa Çaçan ile telefonda bile konuşamıyor.
Anne Çaçan oğluyla telefonda Kürtçe konuşmalarına izin verilmediği için 5 yıldır oğlunun sesini dahi duymadığını anlatıyor.
ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI
Çıkarıldıkları köylerine hasret kaldıkları için 3 sene önce tekrar köylerine dönen yaşlı Çaçanlar 5 yıldır oğullarını göremiyor.
Ekonomik durumları olmadığı içinde İzmir’e görüşe gidemiyorlar. Göremedikleri ve konuşamadıkları İzmir Buca Cezaevi’nde hükümlü bulunan çocukları Mustafa Çaçan daha önce de 12 yıl hapiste kalmış. 5 yıldır cezaevinde olan Mustafa Çaçan 20 yıl hapis cezasına çarptırılmış. Yaşlı Çaçanlar Adalet Bakanlığı’na müracaat ederek, 5 senedir ekonomik ve sağlık durumlarının İzmir’e gitmeye elvermediğini, çocuklarının yaşadıkları şehre ya da yakın herhangi bir cezaevine nakledilmesini istedi.
‘YOLUNU GÖZLÜYORUM OĞLUM’
Kemik erimesi ve akciğer hastalığı teşhisi konulan anne Çaçan, “Ölmeden oğlumu görseydim, sarılsaydım öyle ölseydim” diyerek yetkililerin seslerini duymasını istedi.
Anne ve baba Çaçan’ın, son istekleri çocuklarını bir defa da olsa görebilmek.
Evlerinde doğru düzgün eşya olmamasına ve yağmur yağdığında damdan su damlamasına aldırmayan Çaçan’lar her şeye rağmen yaşadıkları yeri ve evlerini çok sevdiklerini tek eksikliklerinin oğulları Mustafa’nın yakın bir yere sevk edilmesi olduğunu kaydetti. DİHA

22 gündür tedavi bekliyor


Sİlopİ Kapalı Cezaevi’nde 22 Mayıs günü uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan ve ardından çeşitli tedaviler gördükten sonra Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi’ne ardından ise tedavisi için Sincan F Tipi Cezaevi’ne sevk edilen siyasi tutuklu Bedri Ürün’ün, tedavi edilmediği belirtildi.
25 Temmuz’dan bu yana tedavi göreceği Kastamonu Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderilmeyi bekleyen Ürün, bakanlıktan onay bekliyor.
Vücudunun yüzde 65’ni kullanamayan Ürün’ün, kaldığı sağlık ünitesinde durumunun ciddiyetini koruduğu belirtilirken, bakanlıktan gelecek onay ile Kastamonu’ya tedaviye gönderileceği belirtildi.