Erdoğan’ın bugünkü Trabzon mitinginde, Türkiye siyasi tarihine geçecek skandal niteliğinde bir olay yaşandı. Erdoğan, sahnede yanına gelen çocuğu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun aleyhine konuşturdu. Çocuğun Kılıçdaroğlu’na “hain” demeden önce, ağlamaklı şekilde babasının hapiste olduğunu söylediği ve Kılıçdaroğlu aleyhine konuşurken mikrofonu Erdoğan’ın yönlendirmesiyle aldığı görülüyor.

Skandalın perde arkası: Çocuk ağlamaklı konuşuyor, Erdoğan mikrofona teşvik ediyor

HABER MERKEZİ

Editörün ön notu: Bu haberde sözü edilen çocuğun sesine ve görüntüsüne yer verilmemiştir.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugünkü Trabzon mitinginde 10 yaşlarındaki bir çocuğu konuşturarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” dedirtmesi, kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Olayın perde arkası da en az konuşulan görüntü kadar düşündürücü.

Çocuk kürsüye çıktığında, babası için Erdoğan’dan kendince bir istekte bulunuyor ve ağlamaklı bir şekilde, “Cumhurbaşkanı amca, benim babam 10 seneden beri (hapiste) yatıyor. Özledim onu” diyor. Bu sözler, Erdoğan’ın elindeki mikrofondan yayına geliyor.

Daha sonra Erdoğan, çocuğa bir şeyler söylüyor. Bu sözler duyulmuyor. Çocuk ise Erdoğan’ın sözlerini bitirmesiyle ona sarılıyor. Hemen ardından arkasını dönüp miting alanında bulunanlara el sallıyor.

OYUNCAK ARABA DETAYI

Bu sırada Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, çocuğa oyuncak araba uzatıyor. Oyuncağı alan çocuk el sallamayı sürdürüyor. Çocuk, mikrofonu eline almadan önce de “Cumhurbaşkanı amcaya oy vereceksiniz” gibi ifadeler kullanıyor.

Erdoğan ise az önce babasının 10 senedir hapiste olduğunu ağlamaklı şekilde söyleyen çocuğun bu tavrından hoşnut kaldığını gülümseyerek belli ediyor.

ERDOĞAN OMUZA DOKUNUYOR

Çocuk sözlerine, “Bay Kemal kim, bu adamın karşısında” diyerek devam ederken, çocuğun Kılıçdaroğlu aleyhine konuştuğunu fark eden Erdoğan, omuzuna dokunarak, mikrofonu eline almasını ve bu sözlerin canlı yayında tüm ekranlara yansımasını istiyor.

Erdoğan’ın müdahalesinin ardından “Tamam, mikrofonu verin” diyen çocuk, mikrofonu aldıktan sonra CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu “hainlikle” suçladığı konuşmasını yapıyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanında bulunan bakanlar, bu duruma gülerek karşılık veriyor.

AKP’Lİ HAMZA DAĞ’A GÖRE ELEŞTİRİLER KURGU

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Erdoğan’ın çocuğu konuşturmasıyla ilgili yapılan eleştirileri hedef aldı.

Dağ, olayın ‘spontane geliştiğini’ savunarak, “Olayla alakalı yine kirli bir kurgu başlatıldı” ifadelerini kullandı. AKP’li Dağ, sözlerine şöyle devam etti.

“Bahsi geçen küçük çocuk, Sn. Cumhurbaşkanımızın yanına gelmek için uzunca bir süre ağlıyor. Bunu farkeden Cumhurbaşkanımız çocuğu sahneye aldırıyor ve derdini dinliyor.”