Sosyalist Meclisler Federasyonu’nun 2. Olağan Genel Kuruştayı’nda, “Eşit, özgür, demokratik bir yaşam için, faşizme, gerici savaşlara, sömürüye ve açlığa karşı mücadeleyi yükseltme” çağrısı yapıldı.

SMF Kurultayı gerçekleşti: Söz, yetki, karar; meclislere, komünlere, konseylere

Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) 2. Olağan Genel Kurultayı İstanbul’da gerçekleşti. Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’ndeki deklarasyon kurultayına ülkenin pek çok yerinden delegasyon katıldı. “Sosyalizm mücadelesini büyütüyoruz; söz yetki karar Meclis’lere, komünlere, konseylere” şiarıyla düzenlenen kurultaya siyasi parti, emek ve meslek örgütleri temsilcileri de katıldı.

Salonda İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Mazlum Doğan’ın fotoğraflarının yer aldığı kurultayda sonuç deklarasyonunu okuyan SMF temsilcisi milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, ne liberal kapitalist emperyalist sistem halklara acı kan gözyaşından başka bit şey vaat etmediğini, kurtuluşun sosyalizmde olduğunu kaydetti. İçeride ve dışarıda yaşamın her alanının büyük bir saldırı altında olduğunun ifade edildiği konuşmada, uluslararası dayanışma ve mücadelenin yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. Ülkeyi uçuruma sürükleyen gerici Saray rejimine karşı birlikte mücadele çağrısı yapan Kaya, konuşmasında eşit, özgür, demokratik bir yaşam için, faşizme, gerici savaşlara, sömürüye ve açlığa karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.

MÜCADELEYİ YÜKSELT

Söz, yetki, kararın halka diyen Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu da bu karanlık düzenin yıkılması için yan yana, omuz omuza mücadele vermekten başka bir çıkış yolunun olmadığını belirtti. Maçoğlu, “Kapitalist sistem esasen insan merkezli politikalara dayatmış olduğu zulm ve baskının dışında da aynı zamanda doğaya yönelik bir baskı oluşturmakta. Bizlerin artık süreci iyi okuyup bir araya gelmesi lazım. Bir araya gelmezsek doğa kaybeder, insanlık kaybeder. Yarını bugünden daha ileri perspektifiyle geliştirmek, devrimcilerin ilericilerin aydınları kurması gerekiyor. Bugün yoksulluk hat safhada. Doğamız, yerküre yağmalanıyor. Bir araya gelinmeli. 150 yıl önce Karl Marx işçilerin zincirlerinden kaybedecek bir şeyi olmadığını, ancak kazanacakları bir dünya olduğunu söyledi. Şimdi demokratlar, aydınlar, komünistler, sosyalistler, mümkünse birlik, değilse meclislerle bir araya gelip bu ceberut iktidara bir alternatif yaratması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

SARAY REJİMİNE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da gün geçtikçe artan baskı ve zulme karşı dayanışmanın birlikteliğin önemine vurgu yaptı. Çeşitli kurum ve parti temsilcileri de konuşmalarında kapitalist barbarlığa, siyasal İslamcı rejime karşı mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirttiler. Akademisyen Sibel Özbudun ve yazar Temel Demirer de konuşmalarında kapitalist-emperyalist sistemi yok etmeden insanlığın, halkaların kurtuluşunun mümkün olamayacağını söylediler.

Kurultay Zeynep Bakşi Karadağ, Grup Munzur ve Umut Altınçağ’ın dinletileriyle son buldu.