FAKİR YILMAZ ARDAHAN

Geçtiğimiz aylarda bir öğrencinin soba gazından zehirlenerek öldüğü Ardahan'ın Göle ilçesinde bu kez inekler sobadan zehirlendi.
Tarım İl Müdür Vekili Fehmi Türkan, yaptığı açıklamada, Göle ilçesine bağlı Çalıdere köyünde Mustafa Bozkurt'a ait 4 büyükbaş hayvanın soba dumanından zehirlendiğini söyledi.
Sobanın ahırı ısıtmak amacıyla yakıldığını ifade eden Türkan, 'Vatandaş soğuk havaya karşı hayvanlarını ısıtmak için ahırın içinde soba yakmış. Bir süre sonra sobanın tütmesiyle ahırda bulunan 7 hayvandan 4'ü telef olmuş' dedi.
MECLİS ÜYELERİ DE ZEHİRLENDİ
Öte yandan Ardahan İl Özel İdaresi Meclis Üyelerinin konaklanması için yapılan lojmanda kalan meclis üyelerinin sobanın tütmesi nedeniyle zehirlendikleri öğrenildi.
Alınan bilgilere göre CHP’li Posof İl Genel Meclis Üyesi ile AKP'li Bedrettin Çakıcı’nın birlikte kaldığı İl Genel Meclisi lojmanında ısınmak için yakılan soba tüttü.
Sobanın tütmesi üzerine lojmanda kalan iki meclis üyesi zehirlendi. Mecils üyelerinin imdadına elinde bir kutu yoğurtla gelen AKP’nin Ardahan Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Suat Hancıoğlu’nun yetiştiği öğrenildi.