Soğuk ve yağışlı hava geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminlere göre, bugün akşam saatlerinden yarın akşama kadar Türkiye'nin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunuyor.

Yağışların, bu akşam Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Marmara'da, yarın Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun yüksekleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve Bitlis çevrelerinde yoğun olmak üzere kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bu hafta yurttaşları bekleyen hava durumu ile ilgili son bilgileri paylaştı.

Şen'in açıklamaları şu şekilde:

"Mart ayı baharın ilk ayıdır normalde ama mevsimler değiştiği için baharın ilk ayı olamayacak. Önümüzdeki hafta Türkiye kış havasına devam edecek. Bugünden itibaren Batı bölgelerimizde yağmur yağışı gidiyor, ama doğu bölgesinde kar yağışı devam ediyor. Sadece Salı günü ara veriyor. Mart karı biraz daha fazla olur nemden dolayı. Yeni karın riski var. Eski karın üzerine yenisi yağınca çığ tehlikesi oluşuyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da çığ riski var. Yağışlara baktığımız zaman mevsim normallerinin bir iki derece aşağısında gittiğini görüyoruz. Batı’da yağışlar bitti ama İç Anadolu’nun doğusu ve Doğu Karadeniz’de yağışlar devam ediyor. Salı günü bir tek Akdeniz bölgesinde biraz yağmur var." dedi.

Çarşamba akşamdan itibaren yeni bir yağışlı sistem geliyor. Bu yağışlı sistem tekrardan Marmara’dan başlayarak yağmuru artıracak, bu arada sıcaklıklar da mevsim normallerinin altına düşecek. Perşembe’den itibaren devam edecek. Eskişehir, Kütahya, İç Anadolu bölgelerinde, Doğu Anadolu Bölgesinde kar olacak.