Koronavirüs risk haritasına göre, düşük riskli 14 ve ve orta riskli 28 kentte pazar günü sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

Sokağa çıkma kısıtlaması: Pazar günü hangi illerde yasak yok?

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma yasağının düşük ve orta riskli illerde olmayacağını, yüksek ve çok yüksek illerde ise sadece pazar günü var olacağını duyurdu. Buna göre düşük ve orta riskli kentlerde pazar günü de sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak.

Normalleşme adımları İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu genelge ile belirlendi. Uzun süredir uygulanan sokağa çıkma yasağı belirli şartlara bağlı olarak, birçok şehirde kaldırıldı.

Buna göre, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında;

►Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

►Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller

Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

Orta Risk Grubunda Yer Alan İller

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Maraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Dersim, Yozgat. (28 İl)

Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller

Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)