İki günlük sokağa çıkma yasağı hafta sonu insanları evde tuttu ancak yasağın bitimiyle Türkiye'nin dört bir yanında halk sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak pazar yerleri ve caddelere çıktı

Sokaklar 'koronavirüs yokmuş gibi' kalabalık

Cuma gecesi ilan edilen ve iki gün süren sokağa çıkma yasağının ardından gelen ilk gün, Türkiye'de sokaklar hareketlendi. Birçok ilde sosyal mesafe kuralı hiçe sayıldı, kalabalıklar pazar yerleri ve caddelerde birikti.

Onlarca örnekten sadece birkaçı:

ANTEP

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715861-1.

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 kentte uygulanan sokağa çıkma yasağının bitmesinin ardından Antep'te yurttaşlar çarşıya akın etti.

Yasağın bitmesinin ardından Gaziantep'te insan yoğunluğunun en fazla olduğu Karagöz ve Gaziler caddelerinde yoğunluk oluştu. Özellikle banka önlerinde uzun kuyrukların oluştuğu kentte insanların sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü. Yasağın ardından açılan market ve mağazalarda da insanların yoğun şekilde alışveriş yapması dikkati çekti.

KONYA

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715862-1.

İçişleri Bakanlığı tarafından 31 il için ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle bugün Konya'nın cadde ve sokaklarındaki yoğunluk dikkat çekti. Polis, kentin yoğun noktalarında uygulama yaptı. Belediye otobüsleri ile yolcu minibüslerini durdurup, kontrol eden polis, 84 yaşında olan ve bankaya gittiğini belirten kişiye ise otobüsten indirerek, yardımcı oldu. Maske takmayan ve giydiği kazakla ağzını kapatıp, tedbir almaya çalışan minibüs sürücüsüne de 'Umumi Hıfzıssıhha Kanunu' gereğince para cezası uygulanıp, maske verildi.

İSTANBUL - ESENYURT

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715863-1.

Esenyurt'taki semt pazarında koronavirüs önlemleri arasında yer alan sosyal mesafenin korunması uyarılarına birçok vatandaş aldırış etmedi. Hafta sonundaki sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar bugün pazarlara akın etti. Esenyurt Balıkyolu Mahallesi’ne kurulan semt pazarına gelenler ile satıcıların çoğunun maske taktığı ancak sosyal mesafeye dikkat etmedikleri görüldü.

ANKARA

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715864-1.

Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Ulus Yeni Hal Pazarı'nda, hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından yoğunluk oluştu.

Ankara'te, koronavirüs tedbirleri kapsamında 2 gün uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından ilk gün marketlerde, pazarlarda yoğunluk dikkat çekti. Özellikle Ulus Yeni Hal Pazarı, yoğun ilgi gördü. Koronavirüse karşı maske takarak önlem alan vatandaşlar, pazarda alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Tezgahların önünde zaman zaman oluşan yoğunlukta sosyal mesafe kuralının ihlal edildiği görüldü.

ANTALYA

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715865-1.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saatliğine uygulanan sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından Antalya'da pazarlarda yoğunluk oluştu. Pazara gelenler sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak alışverişlerini yapmaya devam etti.

Zabıta, pazar içerisinde esnafa maskesiz, eldivensiz bulunmamaları için sık sık anons yaptı. Pazar yerinde vatandaşlara sosyal mesafeye dikkat etmeleri çağrısı da yapıldı. Pazar girişinde sosyal mesafe kuralı uygulanırken, pazar alanına giren vatandaşlar bu kuralı dikkate almadı. Vatandaşlar, eldiven ve maske kullanırken, tezgahlar arasında gelip gidenler sosyal mesafeye uymadı.

DİYARBAKIR

sokaklar-koronavirus-yokmus-gibi-kalabalik-715866-1.

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ardından ilk günde Diyarbakır’da, havanın da sıcak olmasıyla sokaklarda hareketlilik gözlendi. İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kentte, özellikle yayaların yoğun olduğu bölgelerde ‘yaya kontrol noktaları’ oluşturuldu. Bu noktalarda sosyal mesafe denetlenirken, yayaların vücut ısıları ölçüldü ve maskesi olmayanlara maske dağıtıldı.

Cadde ve sokaklardaki kalabalık ise çalışmak zorunda olup, dışarı çıkanlar tarafından eleştirildi. Mehmet Sansarkan, sokağa çıkma yasağı kararının her hafta sonu alınması gerektiğini belirterek, "Cumartesi ve pazar günleri bu sokağa çıkma yasağını sürekli ilan etsinler. Tabi ki mecbur olan arkadaşlarımız da var. Onlar işe çıkmak zorunda kalıyorlar ama şu anda caddeler ve sokaklar çok kalabalık” dedi.