Salgın Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok kentinde bir an bile boş kalmayan ünlü meydanları sokakları ıssızlaştırdı. Virüse karşı milyonlar evden çıkmıyor

Sokaklar ve meydanlar ıssızlığa gömüldü

Virüse karşı uzmanların en önemli uyarısı olan “Evinizden çıkmayın” çağrısına dünyanın birçok ülkesinde uyuluyor. Bundan çok değil 1 ay önce milyonlarca insanın akıp geçtiği sokaklar, eğlendiği meydanlar, turizm üsleri şimdi sessiz ve sakin. Bu kentlerin halkları hem kendi hem de yakınlarının sağlığını korumak için evlerinden çıkmıyor. Zorunlu olanlar hariç. Bazı kent ve ülkelerde de zaten sokağa çıkma yasağı var. Yılda yaklaşık 7 milyon kişinin ziyaret ettiği Fransa’nın başkenti Paris’in simgesi Eyfel Kulesi ve çevresi bomboş. Her dakika onlarca kişinin ziyaret ettiği ve hatıra fotoğrafı çektirdiği bölge de çıt çıkmıyor.

Yaklaşık 8.5 milyon kişinin yaşadığı ve ‘hiç uyumayan New York’ta da hayat adeta durdu. Sokaklarda çok az insan görülüyor. Sayısız Hollywood filmine sahne olmuş kenti ıssızlığa gömülmüş durumda. 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği turizmin gözde ülkesi İspanya’nın Valencia kentinde de durum farksız. Her yıl 15-19 Mart’ta baharın gelişini kutlamak için yapılan ve UNESCO mirası kabul edilen Fallis Festivali’ne özel heykeller bu yıl da meydanlardaydı. Ancak bu kez festival sonunda heykeller yakılmadı. Onun yerine heykele maske takılması adeta durumun özetiydi.

Vaka sayısının 6 bine yaklaştığı İngiltere’nin başkenti Londra’nın bazı bölgelerinde sokaklar boş kaldı. Ancak evden çıkmayana uyarılarına kulak asmayanlara da uyarı yapıldı. Buckingam Sarayı’nın önü ise tarihinin en ıssız günlerini yaşıyor.