Çarşı hakkında  “hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçuyla hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Fenerbahçeli Sol Açık grubu Çarşı’ya bir destek mesajı yayınladı

Sol Açık’tan çArşı‘ya destek

Çarşı hakkında  “hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçuyla hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından Fenerbahçeli Sol Açık grubu Çarşı’ya bir destek mesajı yayınladı.

Sol Açık’ın açıklaması şöyle:

Çarşı’ya ve onun liderlerine yapılan suçlamalar aynı Fenerbahçe’ye 3 Temmuz’da yapılan veya Gezi’den sonra tüm taraftar gruplarına yapılanlara benziyor. Toması, gazı ve çevik polisleriyle toplumu susturamayan ve Gezi’de tüm dünyaya vahşi yüzünü gösteren AKP iktidarı şimdi Gezi’nin öcünü alıyor ve çok bilindik bir argümanlarla “darbecilik” “örgüt üyeliği” ve “marjinal örgütler”.

Biz bu filmi daha önce yüzlerce kez görmüştük. Bu açılan davalar sonuna kadar “siyasi” davalardır ve amaç toplumsal muhalefeti ve onun önderlerini yok etmektir. Bunu yapabilmek içinde toplumun sivrilen tüm muhalif ve iktidar karşıtı gruplarına göz dağı vermektir.

Şimdi Çarşı’yı çete olmakla, örgüt olmakla suçlayıp, toplum önünde itibarsızlaştırmaya çalışacaklardır. Bunu beceremezlerse daha önce yaptıkları gibi gerçek Çarşı bunları kabul etmez diyerek Oimpiyat Stadı’nda yaptıkları gibi provakasyonlara kalkışacak ve hatta kendi AK Çarşı’larını yaratacaklardır.Yalan haberler ve borazan gazetecilerle çakma Çarşı yaratacaklardır.

Taraftar gruplarının üzerinde oynanmak istenen bu oyun, derhal son bulmalıdır!

Siz SİYAH dediniz biz SARI.. Siz BEYAZ dediniz biz LACİVERT!

Sevdalarımız farklı olsa da mücadelemiz aynıdır.

Maç günü geldiğinde farklı tribünlerde olsak da, ortak bir hayat ve daha güzel bir ülke için omuz omuza vermekten geri durmayacağımızı bilmenizi isteriz!

FAŞİZME KARŞI KARDEŞİMSİN ÇARŞI

#Çarşıyalnızdeğildir

SOL AÇIK