Sol Bek fanzin Biliç özel sayısı çıktı

Muhalif Beşiktaşlılar tarafından çıkartılan aylık fanzin Sol Bek dördüncü sayısıyla dağıtım noktalarındaki yerini aldı.

İlk olarak Mart ayında okuyucularla buluşan Sol Bek, bir yandan kulübün gayrı resmi tarih yazımına naçizane bir katkı sunarken diğer yandan da akıntıya karşı kürek çekenlerin spor sahnesinde olup bitene bakışını yansıtıyor. Siyah ve beyaza gönül veren muhaliflerin kürsüsü, özellikle spordaki endüstriyelleşme ve tüketim kültürünün yol açtığı aşınmaya dikkat çekerken, güncel gelişmeleri, çeşitli branşlardaki son müsabakaları ve teknik/taktik tartışmaları da okuyucularına sunuyor. Şimdilik yaklaşık on ilde dağıtımı yapılan Sol Bek, yazı göndermek isteyen Beşiktaşlılara da kapılarını açık tutuyor. Yazı yelpazesinin futbolla sınırlı olmaması, fanzinin en önemli özelliklerinden biri.

Haziran sayısı geçtiğimiz günlerde çıkan Sol Bek, bu sayıdaki bütün yazıları Slaven Biliç’e ayırarak taraftarın (en azından bir kesminin) sevgilisi olan aykırı hocaya saygı duruşunda bulundu. İstanbul’dan ayrılmadan bir gün evvel Biliç’e de ulaştırılan sayıda, bir İngilizce veda mektubunun yanı sıra Biliç’in müzikal yaşamından futbolculuk kariyerine, Beşiktaş’taki iki yılının röntgeninden ülkedeki yoz, ataerkil ve şoven futbol kültürüne indirdiği darbelere kadar birçok yazı yer almakta.

Türkiye’den ayrılmadan evvel Sol Bek’in kendisi için hazırladığı bu özel sayısını bizzat inceleyen Slaven Biliç fanzin üzerine beğenilerini sundu. Tercüman Halil Yazıcıoğlu ile birlikte fanzini detaylıca inceleyeceğini belirten Biliç için tüm başlıklar hem Türkçe hem de İngilizce olarak hazırlandı.

Ortak bütçeyle sınırlı sayıda basılan Sol Bek fanzine ulaşabileceğiniz adresleri solbek.org adresinden öğrenebilirsiniz. Ayrıca fanzini @solbekfanzin Twitter hesabından da takip edebilirsiniz.

sol-bek-fanzin-bilic-ozel-sayisi-cikti-51220-1.