Yeniden kuruluş hedefi ortaya koymak üzere geçen hafta Trabzon’da coşkuyla ‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet’ mitingi gerçekleştiren SOL Parti’nin ikinci mitingi yarın İzmir’de 15.00’te Bornova Meydanı’nda yapılacak.

SOL’da yürek var

BİRGÜN EGE

Ülkedeki çürümüş rejime son vermek ve devrimci bir yeniden kuruluş hedefi ortaya koymak üzere geçen hafta Trabzon’da coşkuyla ‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet’ mitingi gerçekleştiren SOL Parti’nin ikinci mitingi yarın İzmir’de 15.00’te Bornova Meydanı’nda yapılacak. Mitinge; İzmir’in yanı sıra SOL Parti’nin Denizli, Aydın, Uşak, Muğla, Balıkesir, Manisa gibi pek çok il ve ilçe örgütü de katılacak. Miting çalışmaları sokak sokak ve her ilçede örgütlendi.

Miting için çağrıda bulunan SOL Parti PM üyesi Barış İnce, “Sol Parti, Türkiye’nin her yerinde gerçekleştirdiği sol buluşmaları şimdi de bölge mitingleriyle taçlandırıyor. ‘Devrimci Demokratik Cumhuriyet için Birleşelim’ başlığı ile gerçekleşen mitinglerde ülkeyi bu harami saltanatından kurtarmak için örgütlenme çağrısı da yapıyoruz. Açlığın, sefaletin kol gezdiği, işsizliğin yanında kayırmacılık ve torpilin alıp başını yürüdüğü, gerici baskıların arttığı, gençlerin ülkeyi terk etmeye başladığı bu karanlık günlerde emeğe, laikliğe bağımsızlığa sahip çıkmak solun örgütlü gücünün büyümesi ile mümkün. Her geçen gün açığa çıkan kirli ilişkiler, mafya-uyuşturucu düzeni, işkenceler örgütlü bir halk mücadelesi olmadan temizlenemeyecektir” diye konuştu.

MİTİNGLER KARARLILIĞININ GÖSTERGESİDİR

Türkiye’nin hayati bir kırılmaya doğru ilerlediğine vurgu yapan İnce, “Bu süreçte SOL Parti, tek adam rejimine son verme mücadelesini; siyasal İslamcı rejimin emekçilerin haklarını ellerinden alarak, laikliği ve Cumhuriyet’in birikimlerini yok ederek yarattığı tahribata karşı, Türkiye’nin laik, demokratik, bağımsız ve eşitlikçi bir temelde yeniden kuruluş hedefiyle birleştirerek sürdürme kararlılığında. Bu miting de bu kararlılığının bir göstergesidir” dedi.

İnce şunları söyledi: “Özellikle Ege bölgemizde tarım alanlarının ve kır emekçilerinin hoyratça sömürüsüne dur diyecek; halkın sürüklendiği sefalete ve gençlerin içine sürüklendiği geleceksizliğe son verecek; sözün, yetkinin ve iktidarın halkta olacağı yeni bir toplumsal düzen alternatifini de haykıracağız. Bilinmeli ki ülkemizin bugünü ve geleceğinin kurulmasında SOL’un sözü, SOL’un inisiyatifi ve SOL’un gücü olacaktır. 7 Kasım’da Trabzon’da başlayan miting dalgası, 13 Kasım’da İzmir’de sürecek ve 21 Kasım’da İstanbul’da taçlanacaktır. 13 Kasım’da tüm Egelileri Bornova’ya miting alanına bekliyoruz. Çünkü solda yürek var.”

SOL Parti İl Başkanı Semih Taşcan ise, “Çalışmalarımız esnasında konuştuğumuz insanların SOL Parti’ye yoğun ilgi gösterdiğini gördük. Pazar yerlerinde, kahvelerde, meydanlarda, mahallelerdeki çalışmalarda, insanlar bugünkü iktidara ve düzen muhalefetine olan tepkilerini dile getirip, bizimle beraber olduklarını söylüyorlar. Girdiğimiz her yerde alkışlarla karşılanıyoruz. Bu yönden çalışmalar oldukça verimli geçiyor ve mitingin şimdiden amacına ulaştığını görüyoruz. Çalışmalarımızda bütün ilçelerde bulunan üyeler ve gönüllü arkadaşlarımızın yanı sıra genç arkadaşlarımız da büyük bir heyecanla katılım sağlıyor. Bu çalışmada SOL Parti’nin gelecek için somut bir seçenek olarak güçlendiğini görüyoruz. Bu inancımızı ve umudumuzu daha da güçlendiriyor. Bu memleketi seven herkesi, bütün yurttaşlarımızı mitingimize ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.