İzmir SOL Feminist Hareket, 8 Mart eylemi öncesi Narlıdere’de basın açıklaması düzenledi. Yapılan açıklamada kadınlar, “Siyasal İslamcı iktidar depremi bir felakete dönüştürmüş, AKP ve tek adam rejimi enkaz altında kalmıştır” dedi.

SOL Feminist Hareket, Narlıdere'den iktidara seslendi: Hesap vereceksiniz

BirGün EGE

İzmir SOL Feminist Hareket, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü öncesi Narlıdere'de bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Demokrasi Meydanı'nda toplanan kadınlar, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri birinci ayında anmak için mum yaktı. Aslı Kırmızı Demirseren kadınları bu akşam saat 19.30’da Alsancak Eski Leman Kültür Önünde başlayacak olan 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşüne çağırdı.

Açıklama öncesi konuşan Semra Eğilmez, “Gerici Siyasal İslamcı iktidarın kazanılmış haklarımıza, laikliğe, özel olarak kadınlara ve LGBTİ+’lara ve toplumsal cinsiyet eşitliği talebine saldırısı yoğunlaşmışken, sosyal ve siyasal eşitsizliklerin etkilerini en derinden yaşarken büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya kaldık” dedi ve ekledi: “Depremi felakete çeviren iktidar eliyle uygulanan rantçı, paradan başka değer tanımayan neoliberal politikalardır. Siyasal İslamcı iktidar depremi bir felakete dönüştürmüş, AKP ve tek adam rejimi enkaz altında kalmıştır.”

“DİYANET’İNİZİ NOT ETTİK"

Basın açıklamasını okuyan Ezgi Yüksel, depremde yakınlarını kaybeden çocukların tarikat ve cemaatlere verildiğini vurgulayarak, “Ülke koca bir yas eviyken hukuku yok sayarak ‘evlat edinenle evlatlık arasında evlenme engeli yok’ diyerek çocuk istismarına yol veren fetvalarıyla Diyanet’inizi not ettik! Enkazın altında kalmış iktidarın; meşruiyetini baskıyla, zorbalıkla sağlamaya çalıştığını, Ülkenin dört bir yanından kayıtsız kalınan yaşamları kurtarmak ve dayanışmak için koşanlara salladığınız parmakları, Ellerinde olduğu halde hızla bölgeye ulaştırmayıp sattıkları çadırları, gıdayı, kan için aldıkları parayı not ettik” dedi.

Yüksel şunları dile getirdi:

“Biz kadınlar 20 yıllık AKP iktidarının karanlığında en zor zamanlarda meydanlarda yan yanaydık. Barikatlarda korku duvarlarını feministler olarak yıllar önce yıktık. Hep birlikte dayanışma ağlarımızı ördük. Deprem bölgesindeki kadınlarla, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalmış bölge halkı ve depremden etkilenen tüm göçmen kadınlarla, LGBTİ+’larla dayanışma ağlarımızı öreceğiz, tarikat, cemaat düzeninizi başınıza yıkacağız! Eşit, laik ve şiddetsiz bir yaşamı hep birlikte kuracağız. Her yanı çürüyen bu iktidarı göndereceğiz. Biz kazanacağız… Sol feminist Hareket olarak rant, kâr hırsı ve ihmalle depremi felakete dönüştüren siyasi iktidara sesleniyoruz. Deprem bölgesindeki kadınlarla, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalmış bölge halkı ve depremden etkilenen tüm göçmen kadınlarla, LGBTİ+’larla dayanışma ağlarımızı öreceğiz, tarikat, cemaat düzeninizi başınıza yıkacağız! Eşit, laik ve şiddetsiz bir yaşamı hep birlikte kuracağız. Her yanı çürüyen bu iktidarı göndereceğiz.”