SOL Genç, Türkiye Meclisi toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi. Yayımlanan deklarasyonda, "SOL Genç’in sesini yükseltmek, karanlıklar içerisinden aydınlık yarınları kurmak için bir adım daha atalım! SOL Genç’te birleşelim!” denildi.

SOL Genç: Haydi arkadaş bu yolda birlikte yürüyelim

SOL Genç, Türkiye Meclisi toplantısını Ankara'da gerçekleştirdi.

“Özgürlüğümüz ve geleceğimiz için harekete geçiyoruz” diyen SOL Genç üyeleri deklarasyon yayımladı. Mücadele ve örgütlenme çağrısı yapan SOL Genç üyeleri yaptığı açıklamada, “Her yerden isyan sesleri yükseliyor. Artık bu köhne karanlığa tahammülümüz kalmadı, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için harekete geçiyoruz. İsyanlarımızı birbirimizle buluşturacak bir yolu açmak için tüm genç arkadaşlarımızı bu mücadeleyi birlikte büyütmeye çağırıyoruz” denildi.

AKP-MHP iktidarının karşısında gençliğin yıkıcı iradesinin her geçen gün büyüdüğü belirtilen deklarasyonun tamamı şu şekilde:

“Siyasal islamcı rejim ömrünü tüketti. Bu orta çağdan kalma anlayışı tarihin tozlu sayfalarına göndererek hayallerimizdeki özgür dünyayı kuracak bir mücadeleyi yeşerteceğimize tüm aklımız ve kalbimizle inanıyoruz. AKP-MHP iktidarının karşısında gençliğin yıkıcı iradesi her geçen gün büyüyor. Bizlere dayatılmak istenen distopyanın içerisinden yeniye ve güneşli günlere olan inançla yürüyoruz. Gençlerin sesini duyurabileceği, yepyeni bir gençlik dalgasını örgütlü mücadeleye kanalize edebilecek bir anlayışın gerekliliğini hissediyoruz.

Ülkenin dört bir yanından yükselen genç sesleri birleştirerek, isyanına içkin olan devrimci direniş potansiyellerini açığa çıkartacak bir gençlik örgütünü kurmanın sorumluluğunu alıyoruz. Sesinin duyulmadığını hisseden gençlerin sözünü sokak sokak, kampüs kampüs, sınıf sınıf büyüteceğiz. Okullarımızı birer kar yuvasına çeviren, eğitimin içini boşaltırken her ile bir üniversite kampanyasıyla diplomalı işsizler ordusunu büyüten YÖK ve AKP’nin öğrenci düşmanlığına karşı nitelikli, bilimsel eğitim, özerk-demokratik üniversite istiyoruz. Özgürlüğümüz için ses çıkarmaya çağırıyoruz!

Dinci baskının altında hayatlarımızın kuşatılmasına itiraz ediyoruz. Sözün, düşüncenin ve ifadenin yasaklandığı bu baskıcı rejimi reddediyoruz. Özgürlüğümüz istiyoruz! Tarikat yurtlarına muhtaç olmadan, fahiş zamlar nedeniyle kapısını açamadığımız evler nedeniyle barınma sorunu yaşamadan eğitim görmek istiyoruz. Temel ihtiyaçların dahi piyasalaştırıldığı düzene karşı haklarımızı istiyoruz! Bizi bekleyen diplomalı işsizliğe, geleceksizlik girdabında boğan faşizme isyan ediyoruz; ülkenin kaynaklarının mafyaların, üç beş yandaş çetenin konforu için değil gençlik için harcanacağı adil bir ülke için mücadele etmeye çağırıyoruz, geleceğimizi istiyoruz! AKP iktidarının başından beri günbegün hayatımıza sokulmaya çalışılan ve pandemi önlemi adı altına sığdırılarak yürürlüğe sokulan yepyeni kısıtlamalarla giderek genişleyen fiili şeriat rejimine karşı özgürlük talebinin sesi olacağız. İlerici bir değişim yaratmak için bu iddiaları gerçekleştiren özne olmak adına yola çıkıyoruz.

Çağrısını yaptığımız politikayı gençliğin kendi özgücüne güvenerek her alanda örgütleme sorumluluğuna ve iradesine sahibiz. Gençliğin her kesiminden gelen cılız memnuniyetsizlik seslerini güçlü bir isyan haykırışına dönüştürecek, ortak sorunlara dair kapsayıcı bir pratik oluşturacak bir gençlik örgütünü yaratma sorumluluğunu alıyoruz. Bunun için forumlarla, meclislerle, yapacağımız buluşmalarla bulunduğumuz her yerde geniş gençlik kesimleriyle buluşacak gençliğin sesini her yerde haykıracağız. Şimdi kendini bir başına hisseden gençlere ulaşarak yalnız değil hep birlikte ses çıkarma zamanı. Şimdi tarikat ve cemaat yurtlarında nefes alamayan gençlerden, sokaklarda kendine yaşam alanı bulamayan gençlere; birleşerek özgürlüğümüz için ses çıkarma zamanı. Şimdi gericiliğe karşı laiklik için ses çıkarma zamanı. Ücretsiz barınma, yemek, eğitim, sağlık için ses çıkarma zamanı.

SOL Genç’in sesini yükseltmek, karanlıklar içerisinden aydınlık yarınları kurmak için bir adım daha atalım! SOL Genç’te birleşelim!”