‘Özerk, Demokratik Ünivbersite için Ses Çıkar’ başlıklı merkezi faaliyeti kapsamında Twitter’da #SesÇıkar etiketiyle paylaşım yapan SOL Genç, “Şimdi gericiliğin karşısında laiklik için ses çıkarma zamanı. Yoksulluğun karşısında barınma, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarımız için ses çıkarma zamanı!” dedi.

SOL Genç’ten kampanya: Özerk, Demokratik Üniversite için #SesÇıkar

SOL Genç, ‘Özerk, Demokratik Ünivbersite için Ses Çıkar’ başlıklı merkezi kampanyası kapsamında bu akşam Twitter’da yaptığı #SesÇıkar etiketiyle sosyal medya eylemini gerçekleştirdi.

SOL Genç’ten paylaşılan videoda, gençlerin geleceksizliğe ve karanlığa karşı mesajları yer aldı.

SOL Genç’in, merkezi kampanya kapsamında paylaştığı metin şöyle:

Her yerden isyan sesleri yükseliyor. Artık bu çağdışı karanlığa tahammülümüz kalmadı, özgürlüğümüz ve geleceğimiz için harekete geçelim. İsyanlarımızı birbirimizle buluşturacak bir yolu açmak için tüm gençleri bu mücadeleyi hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz.

Gençler olarak geleceğimizi planlayamadığımız, her gün daha karanlık ve daha yoksul günlere uyanmaktan bıktık. Artık seslerimiz bir araya gelerek duyulsun, bu karanlığı aydınlatacak bir isyan korosuna dönüşsün diye haydi arkadaş hep beraber SES ÇIKARALIM!

Tarikat yurtlarına muhtaç olmadan, fahiş zamlar yüzünden kapısını açamadığımız evler nedeniyle barınma sorunu yaşamadan eğitim görmek istiyoruz. Temel ihtiyaçlarımızın dahi piyasalaştırıldığı bu düzene karşı haklarımızı istiyoruz! Yoksulluğa karşı SES ÇIKARIYORUZ!

Dinci baskının altında hayatlarımızın kuşatılmasına itiraz ediyoruz. Sözün, düşüncenin ve ifadenin yasaklandığı bu baskıcı rejimi reddediyoruz. AKP iktidarının başından beri günbegün hayatımıza sokulmaya çalışılan ve yepyeni kısıtlamalarla giderek genişleyen fiili şeriat rejimine karşı özgürlüğümüz için SES ÇIKARIYORUZ!

Bizi bekleyen diplomalı işsizliğe, geleceksizlik girdabında boğan baskılara karşı mücadele ediyoruz. Ülke kaynaklarının mafyaların ve yandaşların konforu için değil gençliğe harcanacağı adil bir ülke için mücadele etmeye çağırıyoruz, geleceğimizi istiyoruz. Geleceksizliğe karşı SES ÇIKARIYORUZ!

Okullarımızı birer kâr yuvasına çeviren, eğitimin içini plazadan üniversiteler kampanyasıyla boşaltıp diplomalı işsizler ordusunu büyüten AKP’nin bu öğrenci düşmanlığına karşı nitelikli, bilimsel, laik eğitim, özerk-demokratik üniversiteler için SES ÇIKARIYORUZ!

Kendini bir başına hisseden gençleriz, bu ses bizim sesimiz. Şimdi tarikat yurtlarında nefes alamayan gençlerden sokaklarda kendine yaşam alanı bulamayan gençlere kadar; birleşerek geleceğimiz için SES ÇIKARMA ZAMANI!

Şimdi gericiliğin karşısında laiklik için ses çıkarma zamanı. Yoksulluğun karşısında barınma, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarımız için SES ÇIKARMA ZAMANI!

Sesimizi yükseltip karanlığa ışık olmak, aydınlık yarınları kurmak için şimdi sorumluluk almaya ve adım atmaya çağırıyoruz. Sağın alternatifi sağ olamaz, öfkemizi sosyalizmde örgütleyelim!

SOL GENÇ'te birleşelim!