İzmir’in Karşıyaka ilçesinde açılan SOL Kültür’ün açılışına katılan SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, “NATO’culuk Türkiye’nin geleceğini karanlığa atmak demektir” dedi.

SOL Kültür Karşıyaka açıldı | İşleyen: NATO’culuk Türkiye’nin geleceğini karanlığa atmak demektir

BİRGÜN EGE

SOL Parti’nin Türkiye’nin birçok kentinde açtığı SOL Kültür merkezlerinden biri daha yola çıktı. İzmir’in Karşıyaka ilçesinde faaliyete başlayacak olan SOL Kültür’ün bugün gerçekleşen açılışına, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen katıldı.

Açılışta konuşma yapan İşleyen, “Burası bir umut mevzi, adımlarımızda yeni bir adım. Bizim attığımız bütün adımlar emekle, dayanışmayla ve umutla örülüdür. Bizim Türkiye emekçi halklarından başka dayanağımız yok. Kendi aklıyla ve adım adım büyüyen bir hareketiz. SOL Parti olarak ülkenin bütün sokaklarında mahallelerinde örgütlenerek Türkiye’nin geleceğine sahip çıkıyoruz. SOL Parti memleketi savunma hareketidir. SOL Parti ülkenin her bir yanında işçinin alın terini, köylünün hakkını, zeytinin hakkını, tarihini, kültürünü ve her bir yaprağı savunmak için harekete geçmiş bir partiyiz. Biz bu memleketi bu karanlık iktidara karşı, saldırılarına karşı savunmaya devam edeceğiz. Biz bu memleketin devrimci kuruluşuna talibiz. Bu kuruluşu mevzilerimizi çoğaltarak ve birleşerek başaracağız. SOL Parti olarak bütün mücadele etaplarında bu rejime son verme noktasında bugüne kadar sürdürdüğümüz kararlı mücadeleyi tüm muhalefetle omuz omuza vererek sürdürme iradesine bir kez daha ortaya koyacağız. Bu rejim ne yaparsa yapsın kaybedecek” dedi.

İşleyen, şöyle devam etti: “Tarikatlarla hesaplaşmayı önüne koymayan, laik bir yeniden kuruluş mücadelesini önüne koymayan siyaset Türkiye’yi dönüştüremez. Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında bütün muhalefet en öne geçip NATO’culuk yapmaya başladı. NATO’culuk Türkiye’nin geleceğini karanlığa atmak demektir. O yüzden çağrımız bir yanıyla bu iktidara son vermek üzere hep birlikte mücadeleyedir. Bir yanıyla da Türkiye’nin solun kendi değerleriyle güçleneceği bir mücadeleyi örgütlemek ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine sahip çıkma mücadelesidir.”