SOL Parti Antalya: Ya çete düzeni, ya demokrasi

SOL Parti Antalya İl Örgütü, suç örgütü lideri Sedat Peker’in itiraflarıyla açığa çıkan çete-mafya–iktidar ilişkilerini protesto etti.

Attalos Heykeli önünde bir araya gelen SOL Parti üyeleri adına konuşan Sol Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın “Yıllardır ”vatan-millet-ezan” diye diye halka ve ülkemize karşı her türlü kötülüğü yapan; bugün AKP ve MHP iktidar şemsiyesi altında semirmiş bu çetelerle hesaplaşmak ancak bu siyasal İslamcı faşist iktidarla, bu harami düzeniyle hesaplaşmakla mümkün olacaktır. Korkmadan, çekinmeden, geri adım atmadan bu karanlığın üzerine gitmek, ülkemizi aydınlığa çıkartmak hepimizin ortak sorumluluğudur," dedi.

Aydın, "Olan biteni dizi izler gibi, sessiz kalarak seyretmenin anlamı yoktur. Eğer bugün susarsak, toplumun dokuları iyice çürüyecek, umutsuzluk kol gezecek, ortalığa yayılan pislikleri sineye çekerek içimize kapanmak kaçınılmaz hale gelecek. Gün mücadele günüdür. Gün, tek adam rejiminin yarattığı bütün pislikleri temizleme günüdür. Bu pislikten ancak sol bir anlayışla, halktan-emekten yana, antiemperyalist, kamucu, özgürlükçü, laik ve demokratik bir seçenekle kurtulabiliriz” ifadelerini kullandı.

Eyleme katılan yurttaşlar sık sık “ çeteler halka hesap verecek, zam zulüm mafya işte AKP, susma sustukça sıra sana gelecek” şeklinde slogan attılar.