Sol Parti Artvin İlçe Yönetimi, ülkede artan yoksulluk, işsizlik ve ekonomik krizle alakalı bir basın açıklaması gerçekleştirerek mevcut durumu protesto etti.

SOL Parti Artvin: Bu ailenin yaşadıkları ülkedeki adaletsizliğin fotoğrafı

Sol Parti Artvin yöneticileri, parti binasında Artvin Merkez’de yaşayan bir ailenin yaşadığı ekonomik sıkıntılar dolayısıyla Merkez’e bağlı Zeytinlik Köyü’nde harabe bir eve taşınmaları ve çocuklarının eğitim durumunun aksaması üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi.

Artvin ilçe yöneticilerinden Özlem Akyürek’in okuduğu basın açıklamasında bu ailenin yaşadıklarının ülkedeki adaletsizliğin ve haksızlığın fotoğrafı olduğu vurgulandı.

BÜTÜN KAMU SATILA SATILA TÜKETİLDİ

Salgın dönemi öncesinde de ciddi bir sorun olarak önlerinde duran ekonomik kriz ve yoksulluğun pandemi koşullarında daha da dayanılmaz bir hâl aldığını ifade eden Akyürek, “İşsizlik, yoksulluk ve zamlar emekçi halk kitleleri için hayatı yaşanmaz kılıyor. Devlet kasası yağmalanarak tam takır bırakılmış, bütün kamu varlıkları satıla satıla tüketilmiş durumda. İktidar pandemi sürecini yönetemediği gibi yaşanan ekonomik kayıpları, sağlık alanında yaşadığımız belirsizlikleri, eğitim ve öğretimin bitme noktasına gelmesini kendi sorumluluğu olarak görmeyip suçu halkın kendisine yüklemektedir” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saray'ın sönmeyen ışıklarında otururken, ödenemeyen elektrik faturaları, ödenemeyen kiralar ve hayat pahalılığı halkın kanayan yarası olmaya devam ettiğini belirten Akyürek, servetine servet katan Mehmet Cengiz’lerin milyarlarca liralık vergi borçları affedilirken ülkenin bir yüzünde tablete ihtiyacı olan, internete erişemeyen, eğitimin dışına itilen gençlerin bulunduğunu aktardı.

sol-parti-artvin-bu-ailenin-yasadiklari-ulkedeki-adaletsizligin-fotografi-795127-1.

BU AİLENİN YAŞADIĞI MÜNFERİT BİR DURUM DEĞİL

Artvin’de işsiz kalıp kirasını ödeyemeyen kanser hastası bir babanın çareyi dört çocuğuyla ve eşiyle birlikte Artvin Merkez’e bağlı Zeytinlik Köyünde harabe bir eve taşınmakta bulduğunu, elektriğin ve internetin olmadığı koşullar nedeniyle çocukların hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimden mahrum kaldığını bildiren Akyürek, “Artvin’de bu ailenin yaşadıkları ülkedeki adaletsizliğin ve haksızlığın fotoğrafıdır. Yaşanan bu olay göstermektedir ki iktidarın çizmiş olduğu tozpembe tablonun tam aksi bir durumla karşı karşıyayız. Artvin’deki ailenin yaşadıkları münferit bir durum olmadığı bunun gibi pek çok mağduriyet de tesadüfi değildir, halkın suçu hiç değildir. Ödediğimiz vergilerin kimin cebine gittiğini bilemediğimiz, cebimizdeki paranın günbegün değer kaybettiği, temel gıdaya ulaşımda dahi yetersizliğinin olduğu bugünlerde hesap vermek bir yana sorunları çözme sorumluğunu dahi kendinde görmeyen iktidar, elini halkın sofrasından çekmelidir” dedi.

ÇALIŞMA KOŞULLARINA SAHİP HERKESE İŞ İMKANI

Ekonomik krize karşı halkı savunacak acil tedbirlerin alınması gerektiğini; asgari ücret ve temel gıda maddelerinin vergi dışı tutulması, yurttaşlık geliri uygulamasıyla en yoksul yurttaşların dahi asgari yaşam standartlarına ulaşmasının gerekli olduğunu vurgulayan Akyürek, ”Çalışma koşullarına sahip herkese iş imkanı hedefleyen ve kapsamlı bir işsizlik sigortasını sağlayan bir ekonomik düzen örgütlenmelidir. Sermayenin emeği özellikle de kadın çocuk ve göçmen işçilerin emeğini acımasızca sömürdüğü; taşeronlaşmanın, sendikasızlaştırmanın kural haline getirildiği artan işsizliğin çalışan emekçi kesimler için bir tehdit olarak kullanıldığı bu düzen tümüyle değişmelidir” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.