SOL Parti Bartın İl Örgütü, meydana gelen sel felaketiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Geçen sene ağustos ayında meydana gelen sel felaketinin hatırlatıldığı açıklamada “Bir sene de hiçbir şey değişmedi” denildi

SOL Parti Bartın İl Örgütü: Bir senede hiçbir şey değişmedi

HABER MERKEZİ

Batı Karadeniz’de dört kenti vuran selin ardından tahribat kaldı.

SOL Parti Bartın İl Örgütü, sel bölgesinde incelemelerde bulunarak bir açıklama yayımladı. Geçen sene ağustos ayında meydana gelen sel felaketinin hatırlatıldığı açıklamada “Bir sene de hiçbir şey değişmedi” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Üç günlük yağış ilimizde de büyük hasarlara yol açtı. Irmak ve derelerde sel baskınları oldu, Bartın Irmağı’nı oluşturan kollarda sular yükselip tarım, alanlarını ve yaşan alanlarını vurdu, arın birinci katları sular altında kaldı.
İktidar partisinin yetkilileri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Bartın AKP milletvekili Yılmaz Tunç il merkezini ve beldeleri ziyaret ederek, halka zararlarının karşılanacağını söyleyip gittiler. Ancak karşılaşılan bu sel felaketiyle 2021 yılı Ağustos ayında karşılaşmıştık ve o zaman da iktidar partisinin yetkilileri olay bölgesine gelerek, halka zararlarının karşılanacağını söylemişlerdi.

'AKP POLİTİKALARININ SONUCU'

Görünen o ki bir yıl içinde değişen bir şey yok. Yine aynı beldeler aynı bölgeler aynı dereler taştı. Ve hatta aynı köprüler yıkıldı aynı seralar ve tarım alanları heba oldu. Her felaket sonrası atılan nutuklar verilen sözler alınacağı söylenen önlemler bir dahaki felakete kadar ertelenecek. İktidarın yanlış çevre politikaları, imara açılan dere yatakları; doğaya karşı acımasız, talan ve düşmanlık bu felaketlerin artarak sürmesine neden olacaktır. Bu yaşadıklarımız doğal felaket değil, yanlış politikaların doğayı, ranta teslim eden; yandaşlarına ormanları tarım arazilerini, su kaynaklarını pay eden AKP politikalarının sonucu olduğunu bıkmadan usanmadan dile getirmeye devam edeceğiz.”