Kahramanmaraş depremlerinin ilkinin merkez üssü Pazarcık’ta incelemelerde bulunan SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, “Halkımız yalnız bırakılmış durumda” dedi, “Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi Başer: Halkı yalnız bırakmayacağız

HABER MERKEZİ

SOL Parti, depremin vurduğu illerde dayanışma faaliyetlerine devam ediyor. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde izlenim ve çalışmalarını anlatan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, devletin Pazarcık’ta da süreci yönetemediğini, halkı yalnız bıraktığını vurguladı. “SOL Parti olarak halkımızın yaralarını birlikte saracağız” diyen Başer, bölgedeki en önemli sorunlardan birinin hijyen ve tuvalet sorunu olduğunu hatırlattı.

“SOL Parti olarak Antep İl Örgütümüzle birlikte Pazarcık’tayız” diyen Başer, “Halkımızla buluştuk, çadır kentlere gittik. Henüz kayyum atanmamış Alevi Bektaşi Dernekleri Cemevi’nin yardım merkezine uğradık. Maalesef Pazarcık’ta da devlet yok” ifadelerini kullandı.

“Yurttaşlar ilk iki üç gün kendi cenazelerini kendilerinin çıkardığını ifade ettiler” şeklinde konuşan Başer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradaki yardımlar kaymakamlık tarafından engellenmeye çalışılıyor. Hasankoca Cemevi’ne kayyum atanmış durumda. İnsan, insanın yurdudur, biz toplumsal dayanışmayı büyütmek ve yaralarımızı birlikte sarmak için Pazarcık’ta da Antep’te de diğer bölgelerde de sahada olacağız. Ancak devlet yok, halkımız çaresiz. Halkımız yalnız bırakılmış durumda. Hijyen sorunu devam ediyor, tuvaletler kurulmamış durumda. Dolayısıyla Pazarcık’ta hayatın normale dönmesi çok uzun zaman alacak. Diğer bölgelerde de durum aynı. Yaralarımızı birlikte sarmaya, birbirimize merhem olmaya çalışıyoruz. SOL Parti olarak halkımızla birlikte halkımızın yanında olmaya, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

sol-parti-baskanlar-kurulu-uyesi-baser-halki-yalniz-birakmayacagiz-1128569-1.