SOL Parti’nin başlattığı ‘Değiştirelim’ kampanyasıyla ilgili açıklamalarda bulunan partinin Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, “Tüm ilericiler olarak bize düşen, ülkemizin üstündeki karanlıktan, ülkemizi kurtaracak sol bir çıkış yolunu yaratmak. Bu ülkeyi bu tek adam diktasından kurtarmalıyız” dedi.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İşleyen: Ülkeyi tek adam diktasından kurtarmalıyız

SOL Parti, halkın acil sorunlarına çözüm bulmak amacıyla, ‘Değiştirelim’ başlığıyla yeni bir siyasi kampanya başlattı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan ve 3 ay bu kampanyayı yürüteceklerini kaydeden Önder İşleyen, ülkenin bir krizde olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“İktidardakiler bu krizi çözemiyorlar. Aksine krizi derinleştiriyorlar. Ekonomideki kriz şimdi Albayrak istifası ile bir noktaya geldi. Ama ülkenin sorunları, Albayrak’ın gitmesiyle, iktidarın Trump olmadı saatimizi Biden’a ayarlayalım manevralarıyla çözülemez. Laiklik ortadan kaldırıldı, kamu varlıklarımız satıldı. Pandemide sağlık ve eğitimin paralı olmaması gerektiğini gördük. SOL Parti, öncelikle bu iktidara hayır diyen milyonlarla birleşerek gerçek bir değişim mücadelesinin, Türkiye’nin yeniden kuruluş mücadelesinin güçlendirilmesi için çalışacak. Tüm ilericiler, yurtseverler olarak bize düşen bu karanlıktan ülkemizi kurtaracak sol bir çıkış yolunu yaratmak. Adım adım ülkenin dört bir yanına bu mücadeleyi yayacağız.”

‘KİMİ ZAMAN MADENDE, KİMİ ZAMAN HASTANE KAPISINDA…’

İşleyen, “Önümüzdeki üç aylık dönem boyunca belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışacağız” diyerek, yapılması planlanan çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

“Halkın acil sorunlarına sahip çıkarak, o talepler etrafında SOL Parti kimi zaman bir madenin önünde, kimi zaman bir özel hastane kapısında olacak. Bu kapsamda eylemler, yürüyüşler gerçekleştireceğiz. Hayatın her alanında örgütlü bir toplum yaratmak için seferber olacağız. Yaratılan tahribatı ortadan kaldırmak ancak örgütlü bir halk mücadelesiyle mümkün olabilir.”

‘TEMSİLİDEMOKRASİ KRİZDE, TÜKENİŞ YAŞANIYOR’

İşleyen, Türkiye’de yaşanan siyasi krizin gün geçtikçe derinleştiğini de belirterek, “Bu ülkeyi bu tek adam diktasından kurtarmalıyız” dedi.

Demokratik bir ülkenin, tek adam diktasına karşı halkın söz ve karar sahibi olduğu bir halk demokrasisini bugünden yaratma anlayışına dayanmak zorunda olduğunu belirten İşleyen, değerlendirmesini şöyle noktaladı:

“Temsili demokrasi krizde, seçimleriyle parlamentosuyla bir tükeniş yaşıyor. Bir başka önemli konu tarikatların devletleşmesi. İktidar tarikatlara dayanarak, onları devletin bileşeni haline getirerek ayakta duruyor. Yoksul bırakılmış insanların dini duygularını sömürerek siyasetçi olan ve ticarette söz sahibi hale gelen bu tarikat mensuplarının barındığı alanların kapatılması en önemli mücadele alanlarımızdan birisi olacak.”