SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Biz bu iktidarın ortadan kaldırılmasını ana mesele olarak görüyoruz. Ve bunun için 20 yıldır mücadele eden bir hareketiz" dedi ve ekledi: "Üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim açımızdan çok nettir" ifadelerini kullandı.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen: Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz

HABER MERKEZİ

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamaları ve siyasette son yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TELE1'de katıldığı programda konuşan İşleyen, "Toplumdaki geniş ilerici muhalefetin dönüştürme iradesini sınırlamaya dönük bir hamle uzun bir zamandır var. Ülkede bir tek adam rejimi var, AKP-MHP iktidarı var, onun karşısında tabii ki Altılı Masa da var ama onu da aşan çok geniş dinamikler var. Bunların bir ortak ittifakına, bu illa herkesin bir sofrada, masada olması gerekmiyor. Bu bir 'hayır' cephesidir" dedi.

Önder İşleyen, şunları söyledi: "2010 referandumundan bu yana siyasal İslamcı rejim çeşitli etaplardan geçerken tüm bu süreçlerin içerisinde oluşan geniş bir 'hayır' cephesi, siyasi örgütlerden önce toplumsal zeminde oluşmuş geniş bir ittifak var. O yüzden asıl bugün Meral Akşener'in çıkışı kendi partisinin bir güç kaybı olarak dönüyor. Çünkü esas toplumsal tabanda oluşmuş çok geniş bir 'hayır ittifakı' var. Bu rejime hayır diyen, bu rejimi göndermek için direnen çok geniş bir kesim var. Dolayısıyla bunun dinamikleriyle barışık, bunları gören bir siyaset izlenmesi gerektiğini ifade ettik."

"Biz bu iktidarın ortadan kaldırılmasını ana mesele olarak görüyoruz" diyen İşleyen, "Ve bunun için 20 yıldır mücadele eden bir hareketiz. Bugün de bu konumumuzu sürdüreceğiz. Biz bu konuda en geniş muhalefetle bu iktidarı yenilgiye uğratma doğrultusunda bir ortak mücadele içerisinde olacağımız söyledik, bundan sonra da böyle olacak" ifadelerini kullandı.

Önder İşleyen, son olarak şunları ifade etti: "Biz çırpınıyoruz. Her an çırpınıyoruz, bu rejimi değiştirmek için, kendimiz için değil bu ülkenin insanı için; bir tarafta ölüm var, bir tarafta yaşam var... Üstümüze düşen her sorumluluğu yerine getireceğiz. Bizim açımızdan çok nettir."