SOL Parti, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Halk Yürüyüşü düzenliyor. Yürüyüş “Yetti buraya kadar! Felaket iktidarını gönderelim. Yıkıntıların arasından yeni bir ülke kurmak için yürüyelim” sloganıyla gerçekleştirilecek.

SOL Parti, Burhaniye’de Halk Yürüyüşü düzenliyor
Fotoğraf: BirGün

BirGün EGE

SOL Parti, Balıkesir Burhaniye’de “Yetti Gönderelim” sloganıyla yürüyüş düzenliyor. 25 Mart Cumartesi günü (yarın) Cumhuriyet meydanında gerçekleşecek yürüyüş için SOL Parti Balıkesir il örgütü bir haftadır çalışma yürütüyor.

“Tek adam rejimini göndermek, ardından yeni bir ülke kurabilmek” çağrısı ile sokak sokak çalışma yapan SOL Partililer, iktidara yönelik öfkenin ve değişim isteğinin tüm kentte hissedildiğini belirtiyor.

Pazar yerlerinde, kahvelerde, mahallerde yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirten, SOL Parti Burhaniye İlçe Başkanı Muhsin Ertuğrul Yüzen, “Toprağı, emeği ve geleceği çalınmaya çalışan geniş kesimlerle buluşmaya çalıştık. Halk Yürüyüşümüzle Kuzey Ege bölgesinde seçim çalışmalarımızın da startını vermiş oluyoruz. Yaşadığımız bölgeyi, ülkemizi yandaşlarından, tarikatlarından ve saray rejiminden kurtarmak ve ülkeyi yeniden kurmak için, tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Kadınlara çağrı yapan Burhaniye Sol Feminist Hareketi’nden Süheyla Okur, “Kadın düşmanı gerici politikalarıyla kadınların yaşam hakkını elinden alan karanlığın iktidarını göndermek için bütün kadınları SOL Parti’nin düzenleyeceği halk yürüyüşüne bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKP’nin rant politikalarının büyük bir yıkıma neden olduğuna dikkat çelen SOL Parti PM üyesi Levent Hekim ise şöyle konuştu: “Seçim sürecine resmen girmiş durumdayız. SOL Parti’nin ülke genelinde başlattığı ‘yetti gönderelim’ yürüyüşlerinin ikincisini Balıkesir Burhaniye’de gerçekleştiriyoruz. AKP’nin 20 yıldır bir avuç sömürücü adına yürüttü rant politikaları, özellikle bu bölgede Kazdağlarında, Madra’da, Kirazlı’da büyük bir yıkıma neden oldu. Talan politikaları sonucu çiftçinin toprağına el konuldu. Tohumu, suyu kirletildi. Balıkesir’den, Edremit Körfezi’nden, Çanakkale’ye kocaman bir coğrafya emperyalist tekeller ve işbirlikçileri eliyle talan edildi. Bu talan ve yağma düzenine karşı Kuzey Ege bölgesinin tüm il ve ilçelerinde, Burhaniye’nin ev sahipliğinde yapılacak ‘gönderelim’ yürüyüşünün çalışmaları bölge örgütlerimizin eliyle yoğun bir şekilde yürütüldü. Bu çalışmalar sürecinde bölge halkının artık bu yağma ve felaket iktidarına kaptıracak bir karış toprağının olmadığı, tek adam rejimine dayanacak tek bir saniyesinin olmadığı görüldü. Bu felaket iktidarını göndermek ve ülkeyi eşitlik, özgürlük ve kamuculuk temelinde yeniden kurmak için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.”

SOL Parti Balıkesir’in ardından Zonguldak’ta da düzenleyeceği yürüyüşün hazırlıklarına başladı. SOL Parti Zonguldak İl Başkanlığı’nda yapılan toplantıda konuşan Başkanlar Kurulu üyesi İsmail Hakkı Tombul, ülkenin başına felaket gibi çöreklenen AKP ve MHP iktidarını göndermek için 1 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te İstasyon Caddesi üzerinde başlayıp Madenci Anıtı’nda sona erecek yürüyüşe tüm Zonguldaklıları davet etti.