Ankara Gar Katliamı yıldönümünde SOL Parti üyeleri tarafından asılan, “10 Ekim’i Unutmadık, Affetmeyeceğiz!” yazılı pankarta ‘tehdit’ iddiasıyla soruşturma başlatılmasına, SOL Parti İstanbul İl Örgütü tepki gösterdi. Konuya ilişkin yapılan basın açıklamasında, “Bir kez daha kaybettiğimiz 103 arkadaşımızı saygı ve sevgiyle anıyor, ‘10 Ekim’i Unutmadık, Affetmeyeceğiz’ diyoruz” ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti’den 10 Ekim pankartına soruşturma açılmasına tepki: Vazgeçmeyeceğiz

YAREN ÇOLAK

SOL Parti, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın yıldönümünde İstanbul Ataşehir’de , “10 Ekim’i Unutmadık, Affetmeyeceğiz!” yazılı pankart astı.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından ise asılan pankart ile ilgili olarak ‘tehdit’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı. SOL Parti üyeleri Osman Topaklı ve Mehmet Demir, savcılık tarafından ifadeye çağırıldı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan SOL Parti İstanbul İl Başkanı Leyla Koç Üzüm, “Bir kez daha kaybettiğimiz 103 arkadaşımızı saygı ve sevgiyle anıyor, ‘10 Ekim’i Unutmadık, Affetmeyeceğiz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘AFFETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL’

Ülkenin en kanlı katliamlarından biri 10 Ekim 2015’te yaşandı diyen Üzüm, “Cihatçı IŞİD çetesinin önü açılarak ülkenin ilerici aydınlık insanları katledildi. 10 Ekim toplumsal muhalefeti bastırmak, korku ve baskıyla karanlık iktidarlarını korumak isteyenler tarafından planlanmış kanlı bir tertipti. Katliam öncesi eli kanlı IŞİD çetecilerine nasıl yol verildiyse, katliam sonrası oluşturulan göstermelik mahkemelerde de öyle korundular. Gözlerimizin önünde öylesine aleni ve öylesine gaddarca yapıldı ki her şey. Unutmamız ve affetmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bunun yalnızca 10 Ekim hesaplaşması olmadığını laik, özgür ve barış içinde bir ülke mücadelesi olduğunu belirten Üzüm, “Katliamı yapanlarla, koruyup kollayanlarla bu ilkeler uğrunda mücadele ederek hesaplaşacağız. Katliamın da arkasındakilerin de unutulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

‘İKTİDAR SUÇÜSTÜ YAKALANDI ‘

SOL Parti olarak dört gün önce astıkları pankartlarla katliamda yitirilenleri anma çağrısı yaptıklarını hatırlatan Üzüm, “Bu çağrıdan rahatsız olanların olacağını biliyorduk. Ama ilk tepkinin bir Cumhuriyet Savcısı’ndan gelmesi bizi bile şaşırttı. Şimdi biz soruyoruz. Bir katliamla hesaplaşma çağrısından savcılık neden rahatsızlık duyar? Bu sözle kimi tehdit ettiğimiz düşünüyor? Ya da 10 Ekim katliamı yapanların cezasız kalması gerektiği mi düşünülüyor? Savcılığın bu tutumunun 10 Ekim’den bu yana iktidarın tutumundan bağımsız olmadığı, onun bir devamı olduğu çok açıktır. Bu anlamıyla iktidar bir kez daha suçüstü yakalanmıştır” diye konuştu.

‘MÜCADELE KARARLILIĞIMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Son olarak Üzüm sözlerini şu ifadelerle noktaladı: “Kaybettiklerimizi ‘sizi unutursak kalbimiz kurusun’ diyerek bedenlerini toprağa emanet ettik. Ne iktidar ne de onların görevlendirdikleri bizi bu katliamı gerçekleştiren zihniyetle mücadele etme kararlığımızdan vazgeçirebilir. İki üyemiz şahsında yapılan muhalefete gözdağı, katliamcılara cesaret vermekten başka bir şey değildir. Asıl suçu onlar işlemektedir. Bir kez daha kaybettiğimiz 103 arkadaşımızı saygı ve sevgiyle anıyor ‘10 Ekim’i Unutmadık, Affetmeyeceğiz’ diyoruz.”