SOL Parti Antalya İl Örgütü, deprem bölgelerine çadır ve konserve yiyecek satan Kızılay'ı ve iktidarı protesto etti. SOL Parti üyeleri, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı istifaya çağırdı.

SOL Parti'den Antalya'da Kızılay protestosu

HABER MERKEZİ

SOL Parti Antalya İl Örgütü Kızılay Antalya Şube Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ı istifaya çağırdı.

Halka çadır ve konserve satan Kızılay'a tepki gösteren SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, "Bu ülkenin vatandaşlarının başına bir şey geldiğinde ilk harekete geçecek, ilk müdahale etmesi gereken kurum, elindeki malzemeleri parayla satan bir hale nasıl geldi? 2021 yılında 8 milyarlık bir bütçeyi yönettiği belgelenen; 13 şirketi, yüzlerce gayrimenkulü olan bu holding, kimlere para aktarmaktadır? Tüm yöneticileri AKP’liler ve hısım akrabaları olan bu kurum hangi derde deva olmaktadır? Cihatçılara çadır sağlarken kendi halkını nasıl açıkta bırakmaktadır?"dedi.

Aydın, "Cemiyet olmaktan çıkıp holdinge dönüşen Kızılay, AKP iktidarının sadece bir yansımasıdır. Saray iktidarı topyekun bir gaflet içindedir. İktidardakiler şunu bilmelidir. Bu ülkenin yurttaşları sahipsiz değildir. İlk günden beri birbiriyle dayanışan bu halk, birbirinin çaresidir. Bu ülkenin devrimcileri halkının yanındadır. Saray iktidarını uyarıyoruz. Bugüne kadar yediniz, içtiniz, semirdiniz. Ekonomiyi batırdınız, ormanlarımızın yanmasına müsaade ettiniz, halkımızı çürük binaların altında katlettiniz. Suçlarınızı daha da büyütmeden istifa edin. Etmezseniz biz sizi defetmesini biliriz" diye konuştu.

SOL Parti İstanbul İl Örgütü'nün çarşamba günü yapmak istediği eyleme yapılan polis müdahalesini kınayan Aydın, şunları söyledi: "İktidar suçluların telaşı içerisindedir. İktidarın kağıttan bir kaplan olduğu son yaşananlarla bir kere daha anlaşılmıştır. İktidar kendi beceriksizliğini yine toplumsal muhalefete ve halka saldırarak kapatmaya çalışmaktadır. İktidarın başta partimize dost kurumlara ve halka yönelik baskı ve gözaltı uygulamalarını kınıyoruz. Hiçbir güç bizim siyaset yapma hakkımızı ve halkımızın sorunlarını dile getirmemizi engelleyemez. Dirençliyiz, hakkımızı savunacağız ve bu iktidarı hep beraber yeneceğiz.”