Antalya’da ulaşıma yapılan yüzde 20 zamma tepki gösteren SOL Parti Antalya İl Örgütü, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada, zammın geri alınması istendi.

SOL Parti’den Antalya'da ulaşım zammı protestosu

HABER MERKEZİ

Antalya'da toplu taşıma ücretleri yüzde 20 artırıldı. Yapılan yeni zamla beraber tam yolcu ücreti 9 TL 60 kuruşa yükseltilirken, SOL Parti Antalya İl Örgütü zamma tepki gösterdi. Zamlı tarifenin uygulanmaya başlanmasına iki gün kala Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen SOL Parti Antalya İl Örgütü üyeleri açıklama yaptı.

SOL Parti Antalya İl Örgütü adına basın açıklamasını okuyan İl Başkanı Aysel Aydın, “Siyasi iktidarın uyguladığı ekonomik program halkın hayatını her geçen gün zorlaştırmakta ve içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. Antalyalılar olarak bizlerde bu krizi en derin şekilde yaşamaktayız. Hal böyleyken Antalya Büyükşehir Belediyesinin sistematik hale getirdiği ulaşım zamları Antalya halkının yaşam koşullarına bir darbe daha vurmaktadır” dedi.

Bu anlayışın kabul edilemeyeceğini belirten Aydın, “Ulaşım tıpkı eğitim, sağlık ve barınma gibi kamusal bir haktır. Bir kentin nitelikli ulaşım hakkı tamamıyla özel halk otobüsü sahiplerinin insafına terk edilemez. Otobüslerin sefer sayısı kasıtlı şekilde azaltılıyor, Antalyalılar dakikalarca duraklarda otobüs bekliyor, otobüs gelirse şanslı olan otobüse binebiliyor, binen tıklım tıkış şekilde seyahat ediyor. Bu durum artık kabul edilemez tüm Antalyalılar insani koşullarda seyahat etmeyi hak ediyor. Özel halk otobüslerinde ücretli çalıştırılan şoförler kadrolu şekilde Antalya Büyükşehir Belediyesinde istihdam edilmelidir. Çalışarak geçimini sürdüren emekçi halkın, artık cebinden 1 kuruş bile eksilmesine tahammülü kalmamıştır. O nedenle bir kere daha buradan Antalya Büyükşehir Belediyesine sesleniyoruz. Ulaşım zammının yürürlüğe gireceği 15 Mart’a iki gün var. Antalya halkının sesini duyun ve bu zamdan derhal vazgeçin” diye konuştu.