Asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Açıklanan ücrete tepki gösteren SOL Parti, "Bu milyonlarca insana, açlık ve sefaletin içinde yaşayın demektir" dedi, "Biz işçiler, emekçiler milyonlar birleşelim. Açlık, sefalet ve hastalık düzenini birlikte değiştirelim" vurgusu yapıldı.

SOL Parti'den asgari ücret tepkisi: Milyonlarca insana, açlık ve sefaletin içinde yaşayın demektir

SOL Parti, 2021 yılı için net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı maaşı 88 bin, milletvekili maaşları 25 bin, milyonlarca emekçiye reva görülen 2 bin 825 TL. Bu milyonlarca insana, açlık ve sefaletin içinde yaşayın demektir" denildi.

Asgari ücret 2021 yılı için brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi.

SOL Parti'den yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı maaşı 88 bin, milletvekili maaşları 25 bin, milyonlarca emekçiye reva görülen 2 bin 825 TL. Bu milyonlarca insana, açlık ve sefaletin içinde yaşayın demektir" denildi.

"Bu ücreti açıklayanlar; ekmeğe ve bir avuç şekere hasretiz diyeni görmeyen, sokağa çıkma yasağı günü gidecek yerim yok diyen halka ceza kesenlerdir" denilen açıklamada, "Pandemide işe gitmezsek aç kalacak olan, kira, ısınma, beslenme, ulaşıma para yetiremeyen biz, evde kalıp test yaptıran, şatafatta yaşayan onlar! 2825 TL ile siz geçinin milyonlar görsün" ifadeleri kullanıldı.

SOL Parti'nin açıklamasının tamamı şöyle:

"2021 yılı için milyonlarca insanın yaşamını sürdüreceği geçim ücreti açıklandı. Cumhurbaşkanı maaşı 88 bin, milletvekili maaşları 25 bin, milyonlarca emekçiye reva görülen 2 bin 825 TL. Bu milyonlarca insana, açlık ve sefaletin içinde yaşayın demektir.

Bu ücreti açıklayanlar; ekmeğe ve bir avuç şekere hasretiz diyeni görmeyen, sokağa çıkma yasağı günü gidecek yerim yok diyen halka ceza kesenlerdir. Bunlar; atık kağıt işçisinin, yumurta satarak para kazanmaya çalışan yaşlı teyzelerin tezgahlarına el koyanlardır. Bunlar; geçinemediği için kendi canına kıyanların düzenini yaratanlar; halkı hastalık, yoksulluk ve açlığa mahkum edenler , saraylardan halka yukarıdan bakanlardır. Bunlar emekçilerden her türlü vergiyi alırken, şirketlerin vergi borcunu bir kalemde silenlerdir. Bunlar; işten çıkarma yasağına rağmen işçileri ahlaki maddeye dayandırarak işten çıkarma yüzsüzlüğüne sahip ahlaksızlardır.

Pandemide işe gitmezsek aç kalacak olan, kira, ısınma, beslenme, ulaşıma para yetiremeyen biz, evde kalıp test yaptıran, şatafatta yaşayan onlar! 2825 TL ile siz geçinin milyonlar görsün!

Ancak bu devran böyle gitmez. Biz işçiler, emekçiler milyonlar birleşelim. Açlık, sefalet ve hastalık düzenini birlikte değiştirelim."