SOL Parti tarafından memleketin pek çok noktasında kuruluş ve örgütlenme çalışmaları kapsamında sürdürülen SOL Buluşma, bugün Denizli’de gerçekleşti. Buluşmada konuşan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Siyasal İslam tüm Ortadoğu ve Türkiye'de çöküyor. Yeni bir yüzyılı örgütleyecek bir inatla ve özgüvenli mücadele etmemiz gerekiyor” dedi

SOL Parti’den Denizli Buluşması: Siyasal İslam Türkiye'de çöküyor

UĞUR KURNAZ

SOL Parti tarafından memleketin pek çok noktasında kuruluş ve örgütlenme çalışmaları kapsamında sürdürülen SOL Buluşma, Denizli’de düzenledi. Kahvaltıda bir araya gelen SOL Parti üyeleri, kahvaltı sonrası SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen ve Gizem Gül Kürekçi’nin katılımıyla SOL Buluşmayı gerçekleştirdi.

Türkiye’yi bu iktidardan kurtardıktan sonraki sürecin önemli olduğunu bu düzende kim iktidara gelirse gelsin çözüm bulamayacağının altını çizen Önder İşleyen, “Ülkenin içinde bulunduğu duruma karşı ancak gerçek bir sol çözüm bulabilir bu düzenin içinde bir çözüm bulmak mümkün değil. Diyanet başkanı Ali Erbaş üzerinden son dönem gerici kuşatma giderek arttı. Buna karşı ses çıkarmayanlar, laiklikle derdi olmayanlar bu ülkeye sorunları konusunda sözüm bulamaz. Siyasal İslam tüm Ortadoğu ve Türkiye'de çöküyor. Yeni bir yüzyılı örgütleyecek bir inatla ve özgüvenli mücadele etmemiz gerekiyor. Bu iktidardan kurtulmak ve devrimci yeniden kurtuluşu sağlayacak gücü kendimizde bulmalıyız” diye konuştu.

sol-parti-den-denizli-bulusmasi-siyasal-islam-turkiye-de-cokuyor-923189-1.

Her alanda mücadeleyi örgütleyecek bu gerici kuşatmayı kırmak zorunda olduklarını söyleyen Gizem Gül Kürekçi ise; “Gizem kürekçi ise iktidarın baskıları en çok kadınları etkiledi. Bugünkü gerici rejim İstanbul sözleşmesi başta olmak üzere kadınların kazanımlarını ortadan kaldırmaya girişti. Her alanda mücadeleyi örgütleyecek bu gerici kuşatmayı kırmak zorundayız. Bunun da tarihsel örnekleri var Fatsa örneği var. Fatsa'da düşüncelerimiz ile yaptıklarımız arasındaki makasın en çok kapandığı, halkın taleplerine doğrudan yanıt üretilebildiği bir mücadele ortaya kondu. Sol bunlardan güç alarak geleceği her alanda yeniden kurmalıdır” ifadelerini kullandı.