SOL Parti’nin başlattığı adalet, laiklik ve demokrasi buluşmalarının ikincisi İstanbul’da gerçekleşti. Etkinlikte konuşan MYK üyesi Demirdöğen, “Cemaat ve tarikat anlayışı yıkıp, bağımsız Türkiye’yi kuracağız” dedi

SOL Parti'den İstanbul buluşması: Karanlığa karşı yeni bir yol

DENİZ GÜNGÖR

SOL Parti’nin başlattığı adalet, laiklik ve demokrasi için buluşmaların ikincisi İstanbul’da gerçekleşti. Beşiktaş'ta bulunan Dünya Barış Parkı’nda bir araya gelen yurttaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Etkinlik yaşamını yitiren SOL Parti üyeleri için saygı duruşuyla başladı.

Saygı duruşunun ardından ilk sözü alan SOL Parti İstanbul İl Başkanı Leyla Koç Üzüm, hayatını kaybeden 2 maden işçisini anarak başladı. Ülkenin dört bir tarafında direnenlere selam gönderen Üzüm, “Daha 2 gün önce Ankara’dan Soma’ya dönerken iki işçi önderi hayatlarını kaybetti. Derin üzüntüsü içerisindeyiz. Mücadeleleri mücadelemizdir. Haklarını direnerek alan Tozkoparan halkına selam olsun. İstanbul’un her bir yerinde direniş gösteren tüm işçilere buradan selam olsun. Özgürlük ve hakları için başta Boğaziçi öğrencilerine, Türkiye’de direnen tüm öğrencilere selam olsun. Selam olsun bu ülkenin aydın yüzü sanatçılara. Şişli Etfal hastanesi yerinde kalsın diyenlere, pandemi döneminde en önde olan sağlık emekçilerine bin selam olsun. İstanbul her bir alanını direniş alanı çevirenlere selam olsun” dedi.

Üzüm şu ifadeleri kullandı: “Her yeni güne katledilen kız kardeşlerimizin haberleriyle uyanıyoruz. Mücadele ederek kazandığımız haklarımızın elimizden alınmasıyla uyanıyoruz. Biz solcular, sosyalistler, devrimciler yıllarca bir arada yaşamak için mücadele ettik. Suruç’ta katledilen arkadaşlarımızın acısı yüreğimizde. Deniz Poyraz’ın acısı kalbimizde.”

‘KARDEŞLİĞİN ÜLKESİNİ KURACAĞIZ’

sol-parti-den-istanbul-bulusmasi-karanliga-karsi-yeni-bir-yol-897845-1.

MYK Üyesi Deniz Demirdöğen ise “Şimdi sol zamanı, şimdi örgütlenme zamanı” dedi. “Partiye yeni üye olan 4 bin arkadaşa hoşgeldiniz demek istiyorum” ifadelerini kullanan Demirdöğen, “Partimizin kuruluş aşamasında yeni bir adım attık. Memlekete dair söyleyecek biz sözümüz var dedik. 1 yılı aşkın bir süreyi ardımızda bırakıyoruz. Memleketin üzerine çöken bu koyu karanlığa karşı; yeni bir yol bulalım, yeni bir yol açalım dedik. Memleketin üzerine çöken bu koyu karanlığı dağıtmak için bu uzun yolculuğumuzda bir adım saha atmamız gerekiyor” diye konuştu.

Bağımsız bir Türkiye mücadelesini verdiklerini belirten Demirdöğen, “Bizler memlekete sol gerek derken, memleketin küllerinden yeniden doğacağı iddiasını söylüyorduk. Bu memlekete ve emekçi haklına sözümüz olsun ki, cemaat ve tarikat anlayışı yıkıp, bağımsız Türkiye’yi kuracağız. Kardeşliğin ülkesini kuracağız. Senelerce bu ülkeyi gericiler, sağcılar yönetti, memleketin ne hale geldiğini gördük” dedi.

DÜNYAYI KADINLAR DEĞİŞTİRECEK

sol-parti-den-istanbul-bulusmasi-karanliga-karsi-yeni-bir-yol-897846-1.

Buluşmada kadınlar adına konuşan Feray Aytekin Erdoğan ise şu ifadeleri kullandı: “Her gün her an her dakika korkun bizden. Biz kadınlar tarih boyunca hep isyanımızı haykırdık şimdi de gericiliğe karşı kadının yeri devrimdir diyerek haklarımız özgürlüklerimiz için haykırmaya devam ediyoruz. Biz cesaretimizi de kararlılığımızı da, mücadele tarihimiz boyunca sokakları, meydanları direniş alanına çeviren ‘İstanbul Sözleşmesi Bizim’ diyerek o barikatları yıkan, eşit işe eşit ücret için yaşamın her alanında direnen kadınlardan; yaşamları umutları ellerinden alınan çocuklarımıza verdiğimiz sözden aldık. Hayatı aşkla emekle inançla yeniden üretenleriz. Biz kadınlar bu dünyayı değiştireceğiz. Kapitalizme söndürüyor gericiliğe karşı egemenlerin kurduğu barikatları yıkan fabrikaları sokakları direniş alanına çeviren kadınlar varsa şimdi sol zamanı şimdi örgütlenme zamanı.”

ERDAL GÜNEY SAHNE ALDI

Konuşmaların ardından partiye yeni üye olan kişilerin rozetleri takılırken sahneye Erdal Güney çıktı. Etkinliğe katılan yüzlerce kişi, Güney’in şarkılarına eşlik etti.