Hiranur Vakfı’nda 6 yaşındaki çocuğun istismara uğramasının ortaya çıkmasına tepkiler sürüyor. SOL Parti İzmir İl Örgütü, Karşıyaka’da laik bir ülke için yürüyüş gerçekleştirdi. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Laikliği kazanacağız, söz veriyoruz. Tarikatlar ve cemaatler hiçbir isim altında örgütlenmeyecek" dedi.

SOL Parti'den İzmir'de eylem: Laikliği kazanacağız

Berkay SAĞOL

Türkiye, BirGün’ün ortaya çıkardığı İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’nin 6 yaşında ‘evlendirilip’ istismara maruz bırakılması skandalını konuşmaya devam ediyor. Günlerdir protestolar sürerken SOL Parti İzmir İl Örgütü, Karşıyaka’da bir kez daha laiklik talebiyle sokağa çıktı.

“Tarikat, cemaat iktidarını gönderelim. Laik bir ülke için yürüyoruz” sloganıyla düzenlenen eylem, Karşıyaka İZBAN önünde başlayan yürüyüş Karşıyaka Çarşı girişinde sona erdi.

sol-parti-den-izmir-de-eylem-laikligi-kazanacagiz-1101915-1.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, "Gün geliyor. O gün geliyor ve onların devranı dönüyor. Hesap günü yakındır ve biz işledikleri tüm suçların hesabını sorana kadar mücadele edeceğiz. Bu ülkeyi bir tarikat karanlığına boğdular. İktidar tüm kaynakları tarikatlara aktardı ve bu memleketin üstüne karabasan gibi çöktüler. Biz laikliği kazanmak ve memleketi aydınlık geleceğe taşımak için söz veriyoruz. Laikliği kazanacağız, söz veriyoruz. Dini bir inanç olmaktan çıkaran din bezirganlarından hesap soracağız. Tarikatlar ve cemaatler hiçbir isim altında örgütlenmeyecek" dedi.

İşleyen, "Tarikatlar ve cemaatlerin okullarına yurtlarına el konulacak ve yoksul halk çocuklarına açılacak. Devletin içindeki tüm tarikat, cemaat kadrolaşmasını dağıtacağız. Cemaatlerin uzantılarını ortadan kaldıracağız. Milli Eğitim Bakanlığı'nın cemaatlerle yaptığı bütün protokollere son vereceğiz. Eğitimi laik ve kamucu bir anlayışla yeniden düzenleyeceğiz. Bu ülkenin hiçbir çocuğu tarikatlara mecbur kalmayacak. Böyle bir ülkeyi kurmak için mücadelemiz sürecek. Bu ülkenin çocuklarına bu kötülükleri yapanlar bu memleketin üstüne kara bulut gibi çökenler bilsin ki karanlığınızın üzerine yürümeye devam edeceğiz ve bu memleketi sizden kurtaracağız" diye konuştu.

sol-parti-den-izmir-de-eylem-laikligi-kazanacagiz-1101913-1.

"ANAYASA ÖNERİSİNİ REDDEDİN"

Tarikat iktidarının ülkemizin güzel çocuklarına, kadınlarına hayatı zehir ettiğini ve her tür hukuksuzluklara karşı tarikatlar korunup kollandığını belirten SOL Parti PM Üyesi Barış İnce, "Türkiye yeni bir çocuk istismarı vakasıyla sarsıldı. İstismarın faili yine aynı… Dinin en gerici yorumuyla çocuklara göz diken tarikat mensupları bu kez de 6 yaşında çocukla evlenme skandalıyla karşımıza çıktı. 6 yaşında bir çocuğa göz diken bu karanlık odaklara, onların eteğinde iktidar olanlara, onlara maddi manevi destek olanlara, zulüm karşısında susanlara lanet olsun. Tüm muhalefete sesleniyoruz. Şimdi bu tarikatlar iktidarının önünüze koyduğu bu karanlık tarikat zihniyetinin anayasa önerilerini derhal reddedin! Hukuk tanımayanlarla, anayasa tanımayanlarla anayasa yapılamaz" ifadelerini kullandı.

sol-parti-den-izmir-de-eylem-laikligi-kazanacagiz-1101914-1.

Bu karanlık olayın ülkemizin esir edilmeye çalışıldığı karanlığın bir parçası olduğunu vurgulayan İnce, şunları söyledi:

"Televizyonlarda vaazlar vererek, şu yaşta evlenilir, bu yaşta birlikte olunur diyerek, çocukları meczupların hedefi haline getiren programlara izin verenlerin sorumluluğudur. 20 yılda tüm kamu kuruluşlarını, eğitim kurumlarını tarikatlara, cemaatlere peşkeş çeken siyasal İslamcı politikaların neticesidir. Bu tarikatlara, cemaatlere devletin tüm imkanlarını sağlanıyor. AKP’li belediyeler bu tarikatların vakıflarına giden yollara taş döşüyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin güvenliği, geleceği için tarikatlar, cemaatler ve bunların rant kapısı olan iktidar tümüyle ülkeden def edilmelidir. Yoksul halkımızı kandırdığınız, çocuklarıyla evlendiğiniz o tarikat düzeninizi, lüks arabalarla gezen şeyhlik zincirinizi, devlet eliyle büyüttüğünüz vakıf şemsiyesindeki şirketlerinizi başınıza yıkacağız. Tüm aydınlık, demokrat, vicdanlı, feraset sahibi yurttaşlarımızı laik bir ülkeyi kurmak çin birlikte mücadeleye davet ediyoruz.