SOL Parti İzmir İl Örgütü, Maraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından çadır ve gıda ürünlerini satan Kızılay’ı İzmir'de protesto etti. SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, "Derhal istifa edin" dedi

SOL Parti'den İzmir'de istifa çağrısı

BİRGÜN EGE

Kızılay’ın Maraş depremi sonrası çadır ve gıda ürünlerini satmasına yönelik protestolar sürüyor. SOL Parti İzmir İl Örgütü, 6 Şubat depremlerinden sonra çadır ve gıda ürünlerini satan Kızılay’ı İzmir'de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde protesto etti.
Kızılay’ın kuruluş amacı; ücretsiz ve koşulsuz şekilde sosyal hizmet sunarak faaliyet yürütmek olduğunu belirten Damla Atalay, “Bu faaliyetleri kar amacı gütmeden, gönüllülük esası ile yapması asıl ve vazgeçilmez kuruluş amacıdır. Bu ülkenin yurttaşlarının yaşayacağı her türlü doğal afet, olağan dışı barınma, ısınma, kan bağışı sağlama gibi sosyal hizmetleri acilen ve beklemeksizin ilk harekete geçerek gerçekleştirecek, ilk müdahale etmesi gereken kurum, elindeki malzemeleri parayla satan kuruluş amacını unutan, yok sayan bir duruma nasıl geldi?” dedi.

Atalay, “Muktedirler bilmelidir ki; bugüne kadar kamu kaynaklarını, doğal kaynakları, hiçbir hesap vermeden halka ait olan tüm kaynakları halka rağmen ve halkın zararına kullanarak ekonomik çöküş yaşattınız. Ormanlarımızın yanmasına izin verdiniz. Halkımızın usulsüz ve denetimsiz yapılmış binaların altına can çekişerek ölmesine izin verdiniz. Yaşam hakkını ihlal ettiniz. Artık hesap soruyoruz. Ya hep birlikte haklarımız sahip çıkacağız ya da hep birlikte bu enkazın altında can vereceğiz. Tüm bunlardan sorumlu olan iktidarın gitme zamanıdır. Değişim zamanıdır” ifadelerini kullandı.

"AKP HALKIN CANINA KAST ETMİŞTİR"

SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, "Bu ülkenin iyi yürekli, onurlu ve güzel insanları depremzedelerle dayanışma göstermek için ilk andan itibaren canla başla çalıştı. Bir kez daha gördükki, dayanışma, örgütlenme ve paylaşma bugünleri geride bırakmak, yaraları sarmak ve insanca bir yaşamı var etmek için tek umudumuz. Öfkemiz ise yıkımın baş sorumlusu olan iktidaradır. Deprem ülkesi olduğumuz bilindiği halde, 21 yıldır iktidarda olan AKP, bizden topladığı vergilerle buna hazırlık yapmak ve gerekli önlemleri almak yerine, bile isteye halkın canına kast etmiştir" dedi.
Bülbül, şunları söyledi: "21 yıllık iktidarları boyunca tam 8 kez imar affı çıkartarak, kaçak yapılaşmanın önünü açmıştır ve tüm ülkenin altına adeta saatli bir bomba yerleştirmiştir. Bunca yıkımın, bunca ölümün sorumlusu AKP iktidarıdır. Dahası var. Yüz binlerce insan deprem sonrasının en kritik 48 saatinde yapayalnız bırakıldı. Arama kurtarma ekipleri bir türlü gelmedi. Hayatta kalanlar aç bırakıldılar, açıkta bırakıldılar. Depremden haftalar sonra dahi çadır bulamadı insanlar. Çünkü bu sorumlulukları yerine getiren kurumlar iktidar eliyle adım adım çökertildi, içleri boşaltıldı, yandaşlara ve tarikatlara para aktaran birer şirkete dönüştürüldü. Artık yettiniz! Bu ülkenin başına gelen en büyük felaket sizlerin iktidarıdır. Yaşanan yıkımın ve ölümlerin birinci derece sorumlusu sizlersiniz, hepiniz hesap vereceksiniz. Biliyoruz, suçluluk telaşı içerisindesiniz. Hakaret etmeyi, parmak sallamayı bırakın. Derhal istifa edin. Yaşadığımız zor günleri, el ele vererek geride bırakacağız. Birbirimizin çaresi olmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin ilerici, aydınlık güzel insanlarıyla birlikte dayanışmanın ülkesini kuracağız."