Newroz Bayramı dolayısıyla bir açıklama yayınlayan SOL Parti, “Ülkemizde iktidarda kalabilmek için ülkeyi etnik, dinsel, kültürel bir çatışmaya sürüklemeye çalışan gerici faşist rejimi ‘zalim Dehak’lar gibi yenmek için mücadeleyi birlikte örgütlemeye çağırıyoruz” dedi.

SOL Parti’den Newroz açıklaması: Gerici faşist rejimi ‘zalim Dehak’lar gibi yenmeye çağırıyoruz

SOL Parti, 21 Mart Newroz Bayramı’nı yayınladığı açıklama ile kutladı. Parti’den yapılan açıklamada, “özgür ve eşit temelde birlikte yaşam imkanlarını çoğaltmak ancak solun değerleriyle, solun bir arada yaşam ve kardeşlik siyasetiyle mümkündür” denildi.

SOL Parti’nin açıklaması şöyle:

NEWROZ PİROZ BE

NEVRUZ BAYRAMI KUTLU OLSUN

Kara bulutlar üzerimize çökerken; aydınlığı, umudu, mücadeleyi simgeleyen Newroz bayramını selamlıyoruz. Bu bayramın tüm Ortadoğu halklarının kardeşlik, barış ve bir arada yaşam iradesini perçinlemesini umuyoruz. Ülkemizde iktidarda kalabilmek için ülkeyi etnik, dinsel, kültürel bir çatışmaya sürüklemeye çalışan gerici faşist rejimi “zalim Dehak”lar gibi yenmek için mücadeleyi birlikte örgütlemeye çağırıyoruz.

ABD emperyalizminin sömürgeci politikaları Kürt, Türk, Arap halklarını etnik ve dinsel boğazlaşma içine sokuyor. Kürt sorunu, Suriye’de sürdürülen bu paylaşım savaşının içinde, ABD başta olmak üzere büyük güçlerin etkinliği altında biçimleniyor. Gerici faşist Saray rejimi, bölgede etkinlik ve ülkede koltuk anlayışıyla parçalanmayı tetikliyor. Bugün özgür ve eşit temelde birlikte yaşam imkanlarını çoğaltmak ancak solun değerleriyle, solun bir arada yaşam ve kardeşlik siyasetiyle mümkündür!

Bu duygularla tüm Ortadoğu halklarının bayramını kutluyoruz. Baskıcı saray rejimine karşı herkesi solda mücadeleye çağırıyoruz.