SOL Parti, Koronavirüs testine özel hastanelerde ödenen ücretlerin geri alınması için kampanya başlattı. Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, SOL Parti olarak hazırladıkları dilekçelere yurttaşların sitelerinden ve sosyal medya hesaplarında ulaşabileceklerini belirtti.

SOL Parti'den özel hastanelere ödenen test ücretlerinin geri alınması için kampanya

Koronavirüs testine özel hastanelerde ödenen ücretlerin geri alınması için kampanya başlatıldı. SOL Parti’nin başlattığı kampanya ile ilgili konuşan Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, özel hastanelerin test için ücret alamayacağını vurgulayarak, “Birinci olarak para istenmesi durumunda yurttaşlarımız mutlaka faturalarını alsın, ikinci olarak CİMER veya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) il müdürlüklerine dilekçe yazarak özel sağlık kuruluşuna fatura ve kredi kartı dökümünü iletmelidir” dedi.

Özel sağlık kuruluşlarının koronavirüs testi için fahiş fiyatlar istemesinin ardından yurttaşların tepkisi Sağlık Bakanlığı’na yöneldi. Bakanlık 250 liranın üstünde test ücreti alınamayacağını, bunun üzerinde ücret alan özel sağlık kuruluşlarına ceza kesileceğini açıkladı. SOL Parti ise pandeminin başında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre özel hastanelerin vatandaşlar hiç ücret talep edemeyeceği görüşünde.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer salgının engellemenin en önemli yollarından birisi yaygın test yaparak, çıkan pozitif vakaları izole etmek olduğunu hazırlattı. Başer, “Oysa bugün yoksul emekçi halkımızın teste ulaşması mucizeye dönüştü. Kovid testi karaborsaya düştü. Kamu hastanelerin önünde saatlerce test bekleyen vatandaşlarımız hastalık kapma riskiyle karşı karşıya” dedi.

Özel hastanelerin krizi fırsata çevirme derdinde olduğunu savunan Başer, koronavirüs testinin özel hastaneler de dahil olmak üzere ücretsiz olması gerektiğini belirterek, “Kamu veya özel hiçbir hastane/ sağlık kuruluşu Covıd-19 testleri için hiçbir vatandaştan 2399 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ve 9 Nisan 2020 tarihli Sağlık Uygulama Tebliği hükümlerine göre yasal olarak ücret alamaz. Birinci olarak para istenmesi durumunda yurttaşlarımız mutlaka faturalarını alsın, ikinci olarak CİMER veya SGK il müdürlüklerine dilekçe yazarak özel sağlık kuruluşuna fatura ve kredi kartı dökümünü iletmelidir” diye konuştu.

Başer, SOL Parti olarak hazırladıkları dilekçelere vatandaşların sitelerinden ve sosyal medya hesaplarında ulaşabileceklerini ekledi.