SOL Parti katliamın 28. yıl dönümünde yaptığı açıklamada ‘Sivas’ta boy gösteren gericilik bugün devletleşti’ dedi.

SOL Parti'den Sivas Katliamı'nın yıl dönümünde açıklama: Laik ve özgür yaşamı mümkün kılacağız

SOL Parti Başkanlar Kurulu üyesi İlknur Başer, Sivas'ta yapılan anmaya katılırken, SOL Parti katliamın 28. yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yayınladı. Katliam faillerinin bugünün iktidarı ile ilişkisine dikkat çeken açıklamada, katliamın arkasındaki gericiliğin bugün de ülkeyi kuşatmaya çalıştığı tespiti yapıldı.

Gericiliğe karşı "laik ve özgür yaşamı mümkün kılma" mücadelesi çağrısı yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Sivas 93’ü Unutmayacak ve Unutturmayacağız! Laik ve Özgür Bir Yaşamı Mümkün Kılacağız

Burjuva yargı tarafından yıllar boyu kollanan failleri Erdoğan’ın “hayırlı olsun” uğurlamasıyla zaman aşımı kisvesinde kayıplara karışmış olan, 33 aydın ve iki emekçinin yobazlığın ateşinde can verdiği Madımak katliamını asla unutmayacağız.

O gün Sivas’ta “Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak” nidalarını atarak elinde benzin bidonuyla boy gösteren gericilik, bugün devlet kademesinde örgütlenmiş olarak çocuklarımızın zihinlerini kuşatmaya çalışıyor, kadınlara, emekçilere, sanata, kültüre ve yaşam tarzlarına saldırmaya devam ediyor.

Kuşkunuz olmasın ki SOL Parti bu karanlığın karşısında laik ve özgür bir yaşamı mümkün kılmak için sonuna kadar mücadeleye devam edecek, halkımızı gericiliğin insafına terk etmeyecektir!