Zeytinli Rock Festivali'nin kaymakamlık kararıyla yasaklamasına SOL Parti Burhaniye İlçe Örgütü de tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Burhaniye halkı ezici çoğunlukla bu festivalin olmasından yanadır. İlim Yayma Cemiyeti kapatılmalıdır” denildi.

SOL Parti'den Zeytinli Rock Festivali yasağına tepki: Yasaklar, tarikatlara şirin görünme çabasının ürünüdür

Haber Merkezi

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı’nın, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklamasına tepkiler sürüyor. Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş imzasıyla yayınlanan yasak kararında, “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadeleri kullanıldı.

‘İLİM YAYMA CEMİYETİ KAPATILMALIDIR’

SOL Parti Burhaniye İlçe Örgütü’nden yapılan açıklamada da Zeytinli Rock Festivali'ni yasaklamasına tepki gösterildi. Yasak kararının AKP’ye yakınlığıyla bilinen İlim Yayma Cemiyeti’nin talebiyle alındığı iddiasına da değinilen açıklamada, “Eğer bu güzel memleketimiz için doğru bir iş yapmak istiyorlarsa İlim Yayma Cemiyeti kapatılmalıdır. Halkımızın büyük çoğunlukla arkasında duracağı karar budur” denildi. SOL Parti’nin açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

“Burhaniye' de düzenlenecek Rock Festivali İlim Yayma Cemiyeti’nin absürd, gerçeklere uymayan, çağ dışı, gerici karanlık ortaçağ karanlığını bile aratan talepleri dikkate alınarak yasaklanmıştır. Bu gerici, siyasal İslamcı sözüm ona STK bir dilekçe örneği hazırlayarak, yurdun dört bir yanında müzik sanat, kendi kafalarına uymayan herhangi bir etkinlik düzenlendiği de devreye koymak üzere başlığını değiştirerek yetkili makamlara sunmakta ve anında istedikleri karar çıkmaktadır.

‘CEMAAT VE TARİKATLARA ŞİRİN GÖRÜNME ÇABASI’

Yıllardır milyonlarca gencimizin coşkuyla takip ettiği, memleketin en büyük tanınmış rock topluluklarının müzik ziyafeti sunduğu bu Burhaniye halkı ezici çoğunlukla bu festivalin olmasından yanadır. Eskişehir'de, Adana'da Dersim'de daha önceden gündeme gelen bu yasaklar siyasal İslamcı iktidarın cemaat ve tarikatlara şirin görünme çabasının ürünüdür. Son demlerini yaşayan İktidar ve ona bağlı cemaat ve tarikatlar ne yaparlarsa yapsınlar halkın taleplerinin önünde durduramayacaktır. Festivalime dokunma. Burhaniye bizimdir.”

NE OLMUŞTU?

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan ve biletleri günler öncesinden satışa çıkan Zeytinli Rock Festivali’ni 'güvenlik' , 'çevre kirliği' gibi bahanelerle yasaklamıştı.

Festival yasağına çok sayıda sanatçı ve grup tepki göstermişti.