SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, 2023 yılı asgari ücreti için yaptığı açıklamada, “Seçim sürecine girilen ülkede, bugünlerde emekçilerin ağzına bir parmak bal çalınmak isteniyor. Oysa asgari ücret belirlenirken ilk önce işçi ve emekçilerin kayıpları giderilmeli ve her ay emekçilere gerçek enflasyon oranında zam yapılmalıdır” dedi.

SOL Parti: Emekçilere her ay gerçek enflasyon oranında zam yapılmalı

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İlknur Başer, bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8500 lira olarak açıkladığı 2023 asgari ücretiyle ilgili açıklama yaptı.

Yeni asgari ücretin, emekçileri artan enflasyon ve her gün gelen zamlar karşısında yoksulluk sınırının altında bir yaşama mahkum edeceğini belirten Başer, “Açıklanan rakam, emekçileri 1-2 ay rahatlatabilir. Ancak kamu hizmetlerinin, eğitimin, sağlığın ticarileştirildiği, özelleştirildiği, kreşlerin kapatıldığı, çalışma ve yaşam koşullarının her geçen gün kötüleştiği ülke koşullarında emekçilerin insanca yaşam ücretinin, insanca yaşam koşullarının bir an evvel sağlanması gerekir” dedi.

Başer, antik demokratik olarak tanımladığı asgari ücret masasının bir an önce toplu sözleşme masasına dönüştürülmesi gerektiğini belirterek, işçilerin ve emekçilerin söz ve karar süreçlerine katıldığı, kendi gelecekleri için söz sahibi olduğu demokratik bir emek rejiminin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

“YOKSULLUK KADERİMİZ OLAMAZ”

2023 yılı asgari ücretiyle işçilerin ağzına bir parmak bal çalınmak istendiğine ancak emekçilerin kayıplarının giderilmediğine işaret eden Başer, asgari ücrete gerçek enflasyon oranında zam yapılmasını söyleyerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Seçim sürecine girilen ülkede, bugünlerde emekçilerin ağzına bir parmak bal çalınmak isteniyor. Oysa asgari ücret belirlenirken ilk önce işçi ve emekçilerin kayıpları giderilmeli ve her ay emekçilere gerçek enflasyon oranında zam yapılmalıdır. Emekçi milyonlar olarak, yoksulluk kaderimiz olamaz. SOL Parti olarak diyoruz ki, örgütlü gücümüzle işçi ve emekçilerin söz ve karar süreçlerine katıldığı emek egemen bir ülkeyi gecesinde aç yatılmayan, gündüzünde sömürülmeyen bir ülkeyi kurmak bizim ellerimizde. Gelin mücadelelimizi hep birlikte büyütelim insanca bir yaşamın hakim olduğu güneşli bir ülkeyi hep birlikte kuralım.”